Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 90% των αθλητών εξετάστηκε στην προετοιμασία για ντόπινγκ
Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξετάστηκαν στην προετοιμασία τους για ντόπινγκ.
Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις από την αρχή του έτους ως μέρος του Προολυμπιακού προγράμματος αντιντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Υπηρεσία ITA.
Το ποσοστό αυτό φτάνει το 100% στα αθλήματα που θεωρούνται πιο επικίνδυνα, όπως η άρση βαρών -που αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των θετικών περιπτώσεων στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων-, το τρίαθλο και η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, το 99% στη γυμναστική και το 89% στον στίβο.
Σε αυτούς τους κλάδους, το 75% όσων προκρίθηκαν στους Αγώνες έχουν υποβληθεί σε τεστ «τουλάχιστον τρεις φορές», σημειώνει η υπεύθυνη για το πρόγραμμα αντιντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μεταξύ των αποστολών που συρρέουν στη γαλλική πρωτεύουσα, η κινεζική κολύμβηση παρακολουθείται ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη, τον Απρίλιο, ότι 23 από τους αθλητές της είχαν βγει θετικοί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, αλλά δεν επιβλήθηκαν ποτέ κυρώσεις, καθώς οι κινεζικές αρχές αντιντόπινγκ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα που είχαν καταναλώσει ήταν μολυσμένα.
Αμέτρητα τεστ
Σύμφωνα με τη World Aquatics, οι Κινέζοι κολυμβητές που αγωνίζονται στο Παρίσι έχουν υποβληθεί σε τεστ «κατά μέσο όρο 21 φορές ο καθένας από την 1η Ιανουαρίου», σε σύγκριση με 6 για τους Αμερικανούς, 5 για τους Ιταλούς, 4 για τους Αυστραλούς, Βρετανούς και Γάλλους.
Αντίθετα, μόνο το 63% των ποδοσφαιριστών υποβλήθηκε σε τεστ, ενώ η FIFA είναι μια από τις σπάνιες διεθνείς ομοσπονδίες που δεν έχουν εμπιστευτεί το πρόγραμμα αντιντόπινγκ στην ITA.
Χαμηλού κινδύνου θεωρούνται, η ιππασία και η ιστιοπλοΐα.
Συνολικά, η ITA μέτρησε «περισσότερα από 32.600» τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την 1η Ιανουαρίου, «δηλαδή 45% περισσότερα από ό,τι το προηγούμενο εξάμηνο για τον ίδιο αριθμό αθλητών».
- Μια νύχτα μόνο: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας
- Χανιά: Αγνοείται για τρίτη ημέρα 58χρονος στα Χανιά – Εκδόθηκε Missing Alert
- Μεντιλίμπαρ: «Να συγκεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στο γήπεδο»
- Μάντζος: Διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίς αυταπάτες, με ρεαλισμό και απόλυτη επίγνωση των θέσεων της Άγκυρας
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δε λέει την αλήθεια – Καθορισμός του κατώτατου από τους εταίρους και μονομερής προσφυγή στη διαιτησία
- Σκληρό μήνυμα Ανδρουλάκη στην ΚΟΕΣ: Πρέπει κάποιοι να καταλάβετε ότι οι εσωκομματικές εκλογές έχουν τελειώσει

