Τεχνητή νοημοσύνη: Η Google εκπαιδεύει το ελληνικό Δημόσιο
Το πρόγραμμα της Google ξεκίνησε με 500 δημοσίους υπαλλήλους και θα επεκταθεί από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Εκπαίδευση σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεκίνησαν 500 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο του προγράμματος Al for All που υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τη Google και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.
Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ημερίδες από έμπειρους εκπαιδευτές της Google. Οι δύο από αυτές θα απευθύνονται στους δημοσίους υπαλλήλους συνολικά και ξεδιπλώνονται μέσα από τις θεματικές ενότητες «Ενισχύστε την Παραγωγικότητά σας με την Τεχνητή Νοημοσύνη (Al)» και «Μέθοδοι επίλυσης Προβλημάτων». Η τρίτη ημερίδα με θέμα «Ηγεσία για την Ψηφιακή Εποχή» αφορά στελέχη σε θέσεις ευθύνης.
Η συνεργασία της Google με το υπουργείο Εσωτερικών, μέρος μίας ευρύτερης πρωτοβουλίας για την εκπαίδευση σε θέματα ΑΙ στην Ελλάδα (AI Skilling Initiative in Greece), στοχεύει στην επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών.
Αφορμή για το πρόγραμμα ήταν οικονομική έκθεση της εταιρείας συμβούλων Implement Consulting Group για λογαριασμό της Google, σύμφωνα με την οποία η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI) έχει το δυναμικό να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 10-12 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για μία συνεισφορά που θα αποτυπωθεί σε περίπου δέκα χρόνια από τώρα, όταν η τεχνολογία ενσωματωθεί πλήρως στην παραγωγική διαδικασία και οικονομία.
Είμαστε περήφανοι που στο πλευρό μας βρίσκονται τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google, με τη στήριξη της οποίας ενισχύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των υπαλλήλων, μειώνουμε αποφασιστικά τη γραφειοκρατία και έτσι στρέφουμε το έμψυχο δυναμικό του Δημοσίου σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες» δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη
Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Grow with Google.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Euroleague: Σε ποιες χώρες θα έχουν έδρα από εδώ και πέρα Μακάμπι, Χάποελ και Ντουμπάι BC
- Λάρισα: Νεκρός 95χρονος οδηγός σε τροχαίο με την εμπλοκή τριών οχημάτων
- Στη φυλακή το ζευγάρι που φέρεται να εμπλέκεται στην αυτοκτονία Καλλέργη
- Μεταβολικό Σύνδρομο: Η ελληνική καινοτομία από 1000 ελιές που αλλάζει τα δεδομένα
- Μπενεντέτο «Νίττο» Σανταπάολα: Πέθανε ο τελευταίος Νονός της Κόζα Νόστρα
- Όλα τα είχε η Τότεναμ αυτό της… έλλειπε – Χαμός με τα σχόλια σκάουτερ των Spurs που είναι οπαδός της Άρσεναλ





