Φον ντερ Λάιεν: Την αναβολή της ψηφοφορίας ζητά η Αριστερά
Το Left ζητά την αναβολή της επανεκλογής της Φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν
Μετά την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ που αφορά την πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η Αριστερά ζητά την αναβολή της ψηφοφορίας που θα γίνει σε λίγες ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο για την προεδρία της Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι Ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, ψηφίζουν για την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κ. φον ντερ Λάιεν επιζητά την επανεκλογή της στην κορυφαία θέση της ΕΕ.
Η απόφαση του Δικαστηρίου
Ωστόσο το Δικαστήριο, την Τετάρτη το απόγευμα, την παραμονή δηλαδή της ψηφοφορίας, έκρινε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έδωσε «επαρκώς ευρεία πρόσβαση» στις συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19.
Το Δικαστήριο σημειώνει «μερική» άρνηση να αποκαλυφθούν οι δηλώσεις περί απουσίας σύγκρουσης συμφερόντων των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχαν επιφορτιστεί με τη διαπραγμάτευση των αγορών αυτών με τις φαρμακευτικές εταιρίες. «Η Επιτροπή δεν έδωσε στο κοινό αρκετά μεγάλη πρόσβαση στα συμβόλαια αγοράς εμβολίων κατά της Covid-19», εκτιμά σε μια ανακοίνωση το δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.
Δείτε την ανάρτηση του Left
«Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς ζητούν την αναβολή της επανεκλογής της κ. φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Επιτροπής, αφού το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόκρυψη πληροφοριών. Οι νομικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου πρέπει να αξιολογήσουν εάν η ψηφοφορία πρέπει να αναβληθεί», σημειώνει το Left, χαρακτηρίζοντάς την «ακατάλληλη για το αξίωμα».
Left MEPs urge postponing #vonderLeyen ‘s re-election as Commission President after the court ruled her withholding of information unlawful.
The 🇪🇺 Parliament legal services must assess whether the vote should be adjourned. #EPlenary #Transparencyhttps://t.co/8bX5bX5UVE pic.twitter.com/1ygRCwGtwu
— The Left in the European Parliament (@Left_EU) July 17, 2024
- Νέα Αριστερά για κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από Patriot: Η κυβέρνηση εμπλέκει επίσημα την Ελλάδα στον πόλεμο
- Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Αγοράς: Σε τελική ευθεία η αναβάθμιση του
- H Xiaomi πίσω από το μυστηριώδες μοντέλο ΑΙ που έκανε το Διαδίκτυο να απορεί
- ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις τροπολογίες για την πάταξη της ακρίβειας – «Απροθυμία Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ»
- Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2026 – Οι 5 πιο δυστυχισμένες και η θέση της Ελλάδας
- ΚΚΕ εναντίον Δένδια: Κυνική ομολογία του «υπουργού της κουλτούρας των φερέτρων» για ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο



