Αλεξανδρούπολη: Φωτιά τώρα στην Εγνατία οδό – Και εναέριο μέσο στην κατάσβεση
Επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, επτά οχήματα, ενώ ρίψεις στη φωτιά πραγματοποιεί ελικόπτερο
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την κλήση που έλαβε η υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο 611ο χλμ. της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Για την κατάσβεση επιχειρεί δύναμη της Πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, επτά οχήματα, ενώ ρίψεις στο πύρινο μέπωπο πραγματοποιεί ελικόπτερο.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο ύψος του 611ου χλμ της Εγνατίας Οδού στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Κινητοποιήθηκαν 25 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 1 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 11, 2024
Υψηλός ο κίνδυνος για φωτιές
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Πέμπτη έχει σημάνει συναγερμός σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες της χώρας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει στις περιφέρειες Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου).
Σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι αυτών των περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
- Η αποστολή του Παναθηναϊκού για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ
- ΚΚΕ: Τα ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης λειτουργούσαν ως μηχανισμός χειραγώγησης συνειδήσεων
- Λίβανος: Ο ΟΗΕ θα αποσύρει τους περισσότερους κυανόκρανους που είναι ανεπτυγμένοι στη χώρα ως τα μέσα του 2027
- Κλειστός δρόμος της Κρήτης λόγω κατολίσθησης
- Ρέθυμνο: Κατέρρευσε τμήμα κτιρίου σε κεντρικό δρόμο – Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα
- Συγκινεί ο Εργκίν Αταμάν για την απώλεια της μητέρας του: «Έχασα τη μεγαλύτερη υποστηρίκτριά μου»

