Με μισό εκατ. Ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Κορίνθου για έργα πυροπροστασίας
Σκοπός η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Χρηματοδότηση 500.000 € εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο στο Δήμο Κορινθίων (ανάμεσα στους 12 πρώτους δήμους όλης της χώρας) στα πλαίσια του προγράμματος πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών με περιαστικά δάση.
Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Ενδεικτικές περιοχές
Ο Δήμος Κορινθίων αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση περιοχές που συγκεντρώνουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών, όπως το Αμόνι, το Κατακάλι (Βλασέϊκα, Σιδερώνα, Λυχνάρι), Κάτω Αλμυρή, Νέα Αλμυρή, Ντράσα κλπ που βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες Σολυγείας και Σαρωνικού.
Επίσης ένα μέρος αντιπυρικής θωράκισης πρέπει να κατευθυνθεί προς περιοχές με κατασκηνώσεις καθώς και Μοναστήρια που γειτνιάζουν ή περικλείονται από δάση και δασικές εκτάσεις.
- «Ήταν πολύ σημαντικό»: Η Ιωάννα Ασημακοπούλου για την κωμωδία, τις εξωσωματικές και την υιοθεσία
- «Συμφωνία της Μπεσίκτας με τον Τσιμίκα»
- Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει ορθά στο εθνικό δίκαιο τις διατάξεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
- Η γη της ελιάς: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια
- Συναγερμός στον ΟΗΕ: Τα ταμεία αδειάζουν και ο χρόνος μετρά αντίστροφα
- Βιολάντα: Το πρόβλημα με τις δεξαμενές και το 2020, η απουσία ελέγχων στις εγκαταστάσεις και η έγκριση επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών
