
ΗΠΑ: Θα ψηφίσω Τραμπ λέει η πρώην αντιπαλός του Χέιλι, με το βλέμμα στην… αντιπροεδρία
Η ανακοίνωση της Χέιλι ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ ίσως σημάνει το ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο ή την υποψήφια της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς για την αντιπροεδρία.
Η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να είναι η εκλεκτή του κόμματος για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η Νίκι Χέιλι (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Jonathan Ernst, επάνω, με τον Ντόναλντ Τραμπ) παρότι καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία της εκστρατείας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα τον ψηφίσει.
Ο Τζο «Μπάιντεν είναι καταστροφή. Θα ψηφίσω επομένως τον Τραμπ»
Εξήγησε πως θα επιλέξει τον υποψήφιο «που θα υποστηρίζει τους συμμάχους μας και θα φροντίζει να λογοδοτούν οι εχθροί μας, που θα κάνει ασφαλή τα σύνορα — όχι άλλες δικαιολογίες —, που θα υποστηρίζει τον καπιταλισμό και την ελευθερία», κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συντηρητικό ινστιτούτο.
«Ο Τραμπ δεν είναι τέλειος στα ζητήματα αυτά. Το έχω πει καθαρά επανειλημμένα», συνέχισε η Νίκι Χέιλι.
Αλλά κατ’ αυτήν ο δημοκρατικός πρόεδρος Τζο «Μπάιντεν είναι καταστροφή. Θα ψηφίσω επομένως τον Τραμπ», συμπλήρωσε.
Ταυτόχρονα, η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ απηύθυνε προειδοποίηση στον πρώην αρχηγό του κράτους (2017-2021).
Η αντιπροεδρία…
Ο κ. Τραμπ καλά θα έκανε, κατά την άποψή της, να «τείνει το χέρι στα εκατομμύρια ανθρώπους που με ψήφισαν και συνεχίζουν να με υποστηρίζουν, όχι να υποθέσει πως θα ταχθούν» αυτόματα μαζί του, είπε.
Η ανακοίνωση ίσως σημάνει το ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο ή την υποψήφια της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς για την αντιπροεδρία, μολονότι ο κ. Τραμπ ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως η κυρία Χέιλι δεν συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει στο ψηφοδέλτιο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Σεισμός τώρα – Αισθητός στην Αττική
- Εργατικά ατυχήματα: Πάνω από 7.500 κάθε μέρα στην ΕΕ το 2023
- Κόκκινο κραγιόν, τραβηγμένα μαλλιά, κρίκοι – Το 80s στυλ της Sade δεν ξεπεράστηκε ποτέ
- Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός
- Αντιρρήσεις για το Δημόσιο, μήνυση στον Κυρανάκη και ραντεβού σε έναν… μήνα στη δίκη για τα Τέμπη




