Αυγενάκης: Εναρμόνιση ασφαλιστικών τιμών ΕΛΓΑ και τιμών αγοράς
Αναμένεται σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων
Την εναρμόνιση των ασφαλιστικών τιμών ΕΛΓΑ και των τιμών των αγροτικών προϊόντων στην αγορά εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το παραπάνω, σύμφωνα με τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, θα εξεταστεί άμεσα σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι τιμές, οι οποίες θα προσδιορίζουν την ασφαλιστική αξία των καλλιεργειών φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου, όπως θα αναγράφονται στη νέα Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής του 2024.
Θα εξεταστεί η οριστικοποίηση των τιμών, οι οποίες θα προσδιορίζουν την ασφαλιστική αξία των καλλιεργειών φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αυγενάκη έχει ως εξής: «Με στόχο την εναρμόνιση των τιμών ασφαλιστικής αξίας με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων στην αγορά, και μετά από δέσμευσή μου, ζήτησα να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη συνεργασίας του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού και αιρετών εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων, για την οριστικοποίηση των τιμών, οι οποίες προσδιορίζουν την ασφαλιστική αξία των καλλιεργειών φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου, όπως θα αναγράφονται στη νέα Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του 2024.
Τα συμπεράσματα της συσκέψεως θα ληφθούν υπόψιν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, η οποία θα διασφαλίζει ότι οι τιμές της ασφαλιστικής αξίας, οι οποίες θα αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ των Υπουργών ΑΑΤ και Οικονομικών, θα εναρμονίζονται με τις τιμές διάθεσης της αγροτικής παραγωγής στην αγορά.
Ήταν πάγιο αίτημα της αγοράς. Το ακούσαμε και το υλοποιούμε σε απόλυτη αρμονία με τους εμπλεκομένους. Το είπαμε, το κάνουμε!».
- Η Volkswagen κατασκεύασε στρατιωτικά οχήματα εν μέσω οικονομικής πίεσης
- Τραμπ: Και η Βουλή αρνήθηκε να περιορίσει τις εξουσίες του στον πόλεμο κατά του Ιράν
- Ισραήλ: «Δεν θα πάρει μήνες. Θα πάρει εβδομάδες ή ημέρες» η επιχείρηση κατά του Ιράν
- Ιράν: «Και αν αυξηθούν, ας αυξηθούν», λέει ο Τραμπ για τις τιμές των καυσίμων
- Γεραπετρίτης: Η ανάπτυξη των αμυντικών δυνάμεων της Ελλάδας αφορά την κυριαρχία της χώρας
- Euroleague: Η βαθμολογία πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ (pic)

