Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελασσόνα: Συγκέντρωση στον ΕΛΓΑ από τους δενδροκαλλιεργητές

Ελασσόνα: Συγκέντρωση στον ΕΛΓΑ από τους δενδροκαλλιεργητές

Ζητούν την επανεκτίμηση από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που από τον παγετό του 2023

Την αντίδραση και αγανάκτηση των δενδροκαλλιεργητών της Ελασσόνας έφεραν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τον παγετό του 2023, τα οποία όπως διαμαρτύρονται οι παραγωγοί καταγράφουν μικρότερες ζημιές απ’ αυτές που πραγματικά έγιναν.

Έτσι, με αίτημα την επανεκτίμση της ζημιάς στα δέντρα τους, οι δενδροκαλλιεργητές διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας, τη Δευτέρα 15 Απρίλη, στις 11:00 π.μ.

Στη συγκέντρωση καλεί η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία προέκυψε μετά από σύσκεψη των παραγωγών και εκπροσωπείται από τον  Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ολύμπου, τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Σαρανταπόρου, την Ομάδα Κελυφωτών Επαρχίας Ελασσόνας και τον Σύλλογο Δενδροκαλλιεργητών Δομενίκου.

Ως απαράδεκτα χαρακτήρισαν οι παραγωγοί τα πορίσματα του ΕΛΓΑ, οι οποίοι έζησαν την καταστροφή των καλλιεργειών τους το 2023

«Απαράδεκτα τα πορίσματα»

Ως απαράδεκτα χαρακτήρισαν οι παραγωγοί τα πορίσματα του ΕΛΓΑ, οι οποίοι έζησαν την καταστροφή των καλλιεργειών τους το 2023, από τον παγετό στα χωράφια τους. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι παραγωγοί της περιοχής, επισήμαναν, ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει ένας κανονισμός που αναφέρει πως σε συλλογικές εκτιμήσεις, επειδή δεν υπήρχε το προσωπικό να πραγματοποιήσει σωστούς ελέγχους, δεν επιτρέπονται οι ενστάσεις. Ζητήθηκε ακόμα να εξηγήσει ο ΕΛΓΑ γιατί υπάρχουν διαφορετικά πορίσματα σε γειτονικά χωράφια που το ένα εκτιμήθηκε με ζημιά από παγετό και το άλλο όχι.

Παράλληλα, ζητούν να κοινοποιηθούν τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, που πραγματοποίησαν τους ελέγχους τον Σεπτέμβριο του 2023 στα χωράφια τους.

Επίσης, απαιτούν την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις με βασικό αίτημα την αναθεώρηση της λειτουργίας και των εκτιμήσεων του Οργανισμού, ώστε η κάθε εκτίμηση να είναι εξατομικευμένη και να παραδίδεται με αντίγραφο στον παραγωγό, άμεσα και όχι να καθυστερεί πάνω από 6 μήνες.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024