ΕΛ.ΑΣ.: 57 συλλήψεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας
Το διάστημα 26-31 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε ειδική επιχειρησιακή δράση από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.
Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-31 Μαρτίου 2024 από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.
Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στόχος της δράσης ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η πάταξη παράνομου υπαίθριου εμπορίου από πλανόδιους πωλητές.
Σε πολυσύχναστα σημεία
Η επιχείρηση αναπτύχθηκε σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου (Οδούς Ερμού και Αθηνάς),
Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκαν έλεγχοι και για την τήρηση των μέτρων που αφορούν την αντικαπνιστική νομοθεσία.
Κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν:
- 484- έλεγχοι ατόμων,
- 171- προσαγωγές και
- 57- συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ -11- άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.
Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άρσεναλ – Μπέρνλι 1-0: Τρίποντο με Χάβερτς και ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο
- Η Γερμανία στέλνει Patriot και προσωπικό 150 ατόμων στην Τουρκία – «Η Τουρκία είναι αξιόπιστος εταίρος»
- Σε κρίσιμη κατάσταση άνδρας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Πετρούπολη
- Οι θαυμαστές του Game of Thrones κάνουν τον Κιτ Χάρινγκτον να «νιώθει γέρος»

