Ιδρύεται η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία
Στόχο έχει να παρέχει φθηνή ή δωρεάν ιδανικά ενέργεια στα ευάλωτα νοικοκυριά.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, τέθηκαν τα θεμέλια, με τη συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ Δήμων (Αθήνα, Αιγάλεω, Βύρωνας, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Μοσχάτο – Ταύρος, Παπάγου – Χολαργός, Νέα Ιωνία), για την ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας».
Πρωταρχικός σκοπός, όπως υποστηρίζεται είναι η παραγωγή πράσινης ενέργειας και η αξιοποίησή της με τρόπο που μειώνει τα κόστη ενέργειας των ευάλωτων νοικοκυριών.
Στη συνάντηση των πρώτων όπως φαίνεται 8 όμορων δήμων της Αττικής που υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας, χθες 19 Μαρτίου το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, βρέθηκε και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δηλώνοντας πρόθεση να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Στα ευάλωτα νοικοκυριά των δήμων μελών της συμμαχίας
Από το βήμα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε ότι η προσπάθεια που ξεκινάει έχει αφετηρία την μείωση του ενεργειακού κόστους για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού των Δήμων μελών της συμμαχίας, ενώ για το θέμα της εύρεσης «χώρου» στο δίκτυο ενέργειας για το παραγόμενο ρεύμα της συμμαχίας όταν αυτό συμβεί, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε πως θα μπορούσε ίσως αυτό να βρεθεί αν κάποιες από τις εταιρίες παραχωρήσουν μέρος του «δικού τους χώρου», ως μία εναλλακτική.
Πρόκειται για μια σοβαρή πρωτοβουλία που αναμένεται να προσελκύσει και άλλους δήμους που δεν όμοροι του Δήμου Αθηναίων, όπως ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού για τον οποίο ειπώθηκε πως έχει τέτοια πρόθεση. Όσο διευρύνεται το δίκτυο, είναι μια εκτίμηση δική μας, τόσο «ευκολότερα» θα βρίσκεται και θα νοικιάζεται χώρος ικανός να φιλοξενήσει φωτοβολταϊκά για παράδειγμα συστήματα. Με δεδομένο λοιπόν αυτό που είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ότι δηλαδή δικαίωμα στο φτηνό ρεύμα θα έχουν μόνο οι δημότες των δήμων – μελών της συμμαχίας, όσο περισσότεροι δήμοι τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης μεγάλων εκτάσεων προς μίσθωση.
- Τα «βρήκαν» Σλοτ και Σαλάχ: Επιστρέφει στο παιχνίδι με τη Μπράιτον ο Αιγύπτιος
- Ουκρανία: Να σταματήσουν οι επιθέσεις σε πλοία και ενεργειακές υποδομές, ζητά η Τουρκία – Τι μετέφερε το πλοίο
- Γάζα: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε 24 ώρες στη Γάζα – Ανάμεσά τους τρία παιδιά που πέθαναν από υποθερμία
- Μια ματιά στο Euphoria: Η Ζεντάγια έχει μπλεξίματα με την μαφία, ο Ελόρντι χορεύει γυμνός, η Σάφερ χαλαρώνει
- Αταμάν: Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί για την Ευρωλίγκα – Ο Ομπράντοβιτς δεν είχε καλά αποτελέσματα»
- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος μιλά για πρώτη φορά για τη μάχη του με τον καρκίνο


