«Ασπίδες»: Η Φρεγάτα Ύδρα προστατεύει «στενά» εμπορευματικό πλοίο – Δείτε το βίντεο
Δράση «στενής προστασίας», κατά την οποία η φρεγάτα μας πλέει πολύ κοντά με το εμπορευματικό πλοίο.
Η Φρεγάτα Ύδρα, μετά τον ανεφοδιασμό της στο λιμάνι του Τζιμπουτί, πλέει ξανά στην Ερυθρά Θάλασσα, προστατεύοντας εμπορικά πλοία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες».
Σε βίντεο που δημοσιεύεται από το επιτελείο της αποστολής, καταδεικνύεται ότι πρόκειται για δράση «στενής προστασίας», κατά την οποία η φρεγάτα μας πλέει πολύ κοντά με το εμπορευματικό πλοίο.
Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα
Η φρεγάτα «Ύδρα», τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, στον Κόλπο του Άντεν.
Όλα ξεκίνησαν, όταν η ελληνική φρεγάτα «’Υδρα» συνόδευε στον κόλπο του Άντεν εμπορικό πλοίο κοντέινερ ιταλικών συμφερόντων σημαίας Παναμά, εντόπισε σε μεγάλη απόσταση αρχικά το πρώτο και αμέσως μετά το δεύτερο drone ως δυνητική απειλή.
Τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνέχισαν να πλησιάζουν και στις 04:50, ώρα Ελλάδος ο κυβερνήτης έδωσε εντολή και η φρεγάτα άνοιξε πυρ με το πυροβόλο, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Μετά από την εκτόξευση των πυρών τα drones απομακρύνθηκαν.
- Κρήτη: Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο από αγρότες και κτηνοτρόφους – Μοίρασαν κρεατόσουπα στους πολίτες
- Αηδία κι απόλαυση – Το ελβετικό τυρί που μυρίζει σαν βρώμικη κάλτσα και λατρεύεται τις γιορτές
- Πολλές ημερομηνίες, μία Πρωτοχρονιά – Πώς και πότε γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου ανά τον κόσμο
- Προπονητής Μπράιτον για Κωστούλα: «Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή του»
- Νέα Υόρκη: Ακραία χιονοθύελλα «σαρώνει» την πόλη – Πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στους δρόμους
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία
