Λαύριο: Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος με τον βοηθό του για πρόκληση φωτιάς
Τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο από 500 ευρώ στον καθένα
Στον Εισαγγελέα οδηγείται ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής μετά τη σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως υπεύθυνος για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών στο Λαύριο.
Μαζί του συνελήφθη και ο βοηθός του, κάτοικος Λαυρίου.
Εμφανίστηκαν αυτοβούλως
Και οι δύο εμφανίστηκαν το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου ενώ από χθες το απόγευμα τους αναζητούσαν οι Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε δώσει άδεια για καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών στον υπαίθριο χώρο, ιδιοκτησίας του Δήμου Λαυρεωτικής, που βρίσκεται δίπλα στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, το οποίο λειτουργούσε την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Στην νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική αναφέρονται τα εξής:
«Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, ο ημεδαπός υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής στην περιοχή Φοινικόδασος, μαζί με τον ημεδαπό βοηθό του, κάτοικο Λαυρίου.
Ακολουθήθηκε και για τους δύο (2) η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442