«Πρέπει να εγγυηθούμε στους ανθρώπους το δικαίωμα να μην μεταναστεύουν» ανέφερε η Μελόνι
«Δέσμευσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, με την καταπολέμηση των διακινητών»
«Το να μπορέσουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα των ανθρώπων να μην μεταναστεύουν είναι βασικής σημασίας», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά την παρέμβασή της στην διεθνή σύνοδο Ιταλίας-Αφρικής, η οποία διεξάγεται σήμερα στην Ρώμη. «Πρέπει να εγγυηθούμε στους ανθρώπους το δικαίωμα να μην μεταναστεύουν και να μην κόβουν τις ρίζες τους, σ’ αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, η οποία είναι όλο και πιο δύσκολο να στηθεί στην Ευρώπη», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
«Δέσμευσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, με την καταπολέμηση των διακινητών, αλλά και προσφέροντας εναλλακτικές στις χώρες της Αφρικής, με επαγγελματική κατάρτιση, εργασία και διαδικασίες για νόμιμη μετανάστευση», πρόσθεσε η Μελόνι.
Τι ανέφερε για την συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες
Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε μια πρώτη φάση, η Ιταλία θα διαθέσει 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με την αφρικανική ήπειρο, στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας και υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης γενικότερα.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις αφρικανικές χώρες να παράξουν την ενέργεια που χρειάζονται και να μπορέσουν να εξάγουν στην Ευρώπη το ποσοστό που θα περισσεύει. Θέλουμε να μπορέσουν να συναντηθούν δυο διαφορετικές ανάγκες: εκείνη της Αφρικής να αναπτύξει την παραγωγή, δημιουργώντας πλούτο και εκείνη της Ευρώπης, να εξασφαλίσει νέες οδούς για την προμήθεια ενέργειας», κατέληξε η Τζόρτζια Μελόνι.
- Σοκ και Όσκαρ: Από τον «φόρεμα-κύκνος» της Μπιορκ στο δεξί πόδι της Τζολί – Εφτά Oscar looks που άλλαξαν τους κανόνες
- «Κόκκινα δάνεια»: Κραυγή αγωνίας από δανειολήπτες με τα funds να δρουν πέρα από κάθε έλεγχο
- ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0: Όλα έγιναν γρήγορα και εύκολα για τους Θεσσαλονικείς
- Πέντε συλλήψεις για οπαδικό επεισόδιο στον Άγιο Δημήτριο τον περασμένο Δεκέμβριο – Βρέθηκαν σφαίρες και 300.000 ευρώ
- ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: Διακοπή στο 20΄ και συγκίνηση για τον οπαδό που έχασε τη ζωή του στην Καλαμαριά
- Χωρίς δουλειά τις Παρασκευές – «Διαγράφοντας» το 40ωρο εργασίας









