Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Η Μελόνι μπορεί να είναι υποψήφια και στις ευρωεκλογές - «Θα αποφασίσω τελευταία στιγμή»

Ιταλία: Η Μελόνι μπορεί να είναι υποψήφια και στις ευρωεκλογές – «Θα αποφασίσω τελευταία στιγμή»

Η Τζόρτζια Μελόνι ξεκαθάρισε πάντως ότι και θα διαλέξει την έδρα της στο κοινοβούλιο της Ιταλίας

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέντευξή της σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού Rete Quattro, του ομίλου Μπερλουσκόνι, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, όταν θα πρέπει να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, αν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές».

«Αν οι πολίτες με ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, θα ξέρουν ότι πρόκειται να διαλέξω τελικά την έδρα μου στο ιταλικό κοινοβούλιο. Παρά ταύτα, αν θέλουν να εκφράσουν την υποστήριξη με την ψήφο τους, πρόκειται ούτως ή άλλως για ένδειξη δημοκρατίας», πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν αποτελεί τον ιδεώδη συμβιβασμό που επιθυμούσα»

«Θέλω η Ιταλία να μετρά περισσότερο. Με μια εξωτερική πολιτική η οποία να χαρακτηρίζεται από σεβασμό για τους συνομιλητές της και με το αναγκαίο θάρρος για να λες τα πράγματα με το όνομά τους», σημείωσε η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Μελόνι δήλωσε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν αποτελεί τον ιδεώδη συμβιβασμό που επιθυμούσε αλλά είναι, τελικά, ο καλύτερος δυνατός συμβιβασμός, ενώ υποστήριξε πως «η εναλλακτική θα ήταν η επιστροφή στις παλιές παραμέτρους, σίγουρα χειρότερες».

Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, αναφερόμενη στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας σε βάρος της «ινφλουένσερ» Κιάρα Φεράνι, δήλωσε ότι «την ερχόμενη Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει μέτρο βάσει του οποίου, στις εμπορικές δραστηριότητες – και σε εκείνες που αφορούν φιλανθρωπικούς σκοπούς – πάνω στην συσκευασία του προϊόντος που πωλείται, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά σε ποιον θα δοθούν τα χρήματα και ποιο ακριβώς ποσοστό θα καταλήξει όντως στη στήριξη φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024