Η Ταϊλάνδη μπαίνει στο χάρτη με τις χώρες που διαθέτουν μεγάλα κοιτάσματα Λιθίου
Το κοίτασμα, το οποίο υπολογίζεται σε 14,8 εκατομμύρια τόνους, βρίσκεται στην επαρχία Φανγκ Νγκα, στη νότια Ταϊλάνδη, κοντά στο τουριστικό νησί Πουκέτ.
Κοίτασμα λιθίου σχεδόν 15 εκατομμυρίων τόνων ανακαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.
Το κοίτασμα, το οποίο υπολογίζεται σε 14,8 εκατομμύρια τόνους, βρίσκεται στην επαρχία Φανγκ Νγκα, στη νότια Ταϊλάνδη, κοντά στο τουριστικό νησί Πουκέτ, δήλωσε η Ρουντκλάο Ινταουόνγκ Σουουανκίρι σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ενθουσιασμός στην πολιτική ηγεσία της χώρας
«Είναι μια καλή είδηση. Είναι μια ευκαιρία για την Ταϊλάνδη να γίνει αυτόνομη στην παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα», σημείωσε. «Προσπαθούμε να μάθουμε πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί. Αυτό παίρνει καιρό», συνέχισε.
Τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη
Το κοίτασμα αυτό κατατάσσει την Ταϊλάνδη στον κατάλογο χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα μετά την Βολιβία (23 εκατομμύρια τόνοι) και την Αργεντινή (20 εκατομμύρια τόνοι), οι οποίες συγκεντρώνουν σχεδόν τα μισά από τα παγκόσμια αποθέματα αυτού του περιζήτητου μετάλλου.
Το λίθιο, το οποίο χαρακτηρίστηκε «κρίσιμο» μέταλλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2020, είναι βασικό συστατικό των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Ο πρωθυπουργός Σρέτα Ταβισίν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, θέλει να επιταχύνει την μετάβαση της Ταϊλάνδης, σημαντικό κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων, στα ηλεκτρικά οχήματα.
Στόχος νέες επενδύσεις
Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Ταβισίν συναντήθηκε με ηγέτες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή προέδρου της Bosch, για να τον παροτρύνει να επενδύσει στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ταϊλάνδη.
Τον Δεκέμβριο του 2023, δύο κολοσσοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα ανέφεραν ότι θα επενδύσουν στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τη γραμμή παραγωγής τους στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.
- Οδηγοί ταξί: Γέμισαν τη Σταδίου με καπνογόνα και συνθήματα κατά του Κυρανάκη
- Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο 79-75: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη
- Ομοφοβικός, μιλιταριστής, ορκισμένος εχθρός του Oμπάμα – Ο αληθινός Τσακ Νόρις μισούσε πολύ
- Ο πρόεδρος Τραμπ «δεν θέλει κατάπαυση του πυρός» στο Ιράν
- Όταν ο Μουρίνιο άκουσε τη συμβουλή του πατέρα του
- Οι ΗΠΑ στηρίζουν Όρμπαν εν όψει εκλογών – Ταξίδι Βανς στη Βουδαπέστη τον Απρίλιο








