
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατένια αυγά Kinder Bueno
Στη συσκευασία δεν αναγράφεται στα ελληνικά ότι το προϊόν περιέχει αλεύρι σίτου
Στην ανάκληση σοκολατένιων αυγών Kinder Bueno ανακοίνωσε ότι προχωρά ο ΕΦΕΤ επειδή στη συσκευασία δεν αναγράφεται στα ελληνικά ότι το προϊόν περιέχει αλεύρι σίτου.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια επιθεώρησης ύστερα από αναφορά καταναλωτή για τα συγκεκριμένα σοκολατένια αυγά, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Kinder Bueno Eggs» των 80 γραμμαρίων.
Το αλεύρι σίτου είναι αλλεργιογόνο καθώς περιέχει γλουτένη
Τα συγκεκριμένα αυγά διακινούνται από την επιχείρηση «Lidl Hellas» και διαπιστώθηκε η μη αναγραφή στην ελληνική γλώσσα του συστατικού «αλεύρι σίτου», το οποίο είναι αλλεργιογόνο καθώς περιέχει γλουτένη.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Η επιχείρηση «Lidl Hellas» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στα καταστήματά της και στην ιστοσελίδα της.
Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
- Γιορτή σήμερα 5 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν | Κυριακή των Βαΐων και Εορτολόγιο
- Η «Αχίλλειος πτέρνα» έξι κοινωνιών – Τι θα συμβεί αν καταστραφούν οι μονάδες αφαλάτωσης του Κόλπου
- Συνταγή: Τονοσαλάτα με αυγό
- Πώς η Κίνα ελπίζει ότι θα κερδίσει από τον πόλεμο
- Οι δασμοί του Τραμπ «γιόρτασαν» τα πρώτα τους γενέθλια – Πώς αναδιαμόρφωσαν τις παγκόσμιες αγορές
- Ινδία: Aγόρασε ρωσικό πετρέλαιο για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια




