Ισραήλ: «Η μεγαλύτερη τρομοκρατική βάση που έχει κατασκευαστεί ποτέ η Γάζα», λέει ισραηλινός υπουργός
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γκάλαντ, δήλωσε ότι «ούτε η Χαμάς ούτε το Ισραήλ θα ελέγχουν τη Γάζα μετά τον πόλεμο».
Στο κέντρο της Γάζας έχουν προωθηθεί οι ισραηλινοί στρατιώτες και σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γκάλαντ.
Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιάχια Σινουάρ, «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.
Απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».
Παράλληλα , ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γκάλαντ, δήλωσε ότι «ούτε η Χαμάς ούτε το Ισραήλ θα ελέγχουν τη Γάζα μετά τον πόλεμο».
Ο Γκάλαντ έκανε αυτή τη δήλωση λίγες ώρες αφότου ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα έχει «για αόριστο χρονικό διάστημα τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Γάζα.
Τα σχόλια του Νετανιάχου προκάλεσαν ανησυχίες ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να καταλάβει τον θύλακα μετά τον πόλεμο.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Γκάλαντ χαρακτήρισε την πόλη της Γάζας – τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιορκημένη περιοχή, όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι – ως τη «μεγαλύτερη τρομοκρατική βάση που έχει κατασκευαστεί ποτέ».
Είπε ότι δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση χωρίς την επιστροφή των αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς.
- Μελόνι: Φέρνει αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό
- Καναδάς: Η ένοπλη επίθεση έγινε ενώ είχε ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς όπλων από την κυβέρνηση
- Ας φάνε παντεσπάνι: Ο Χάρι Στάιλς δεν νοιάζεται αν είσαι πολύ φτωχός για να πας σε συναυλία του
- Η Σάκκαρη ψάχνει «εκδίκηση» και τον πρώτο της ημιτελικό μετά από 22 μήνες (vids)
- Φάμελλος για ακρίβεια: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και το έθιμο της Τσικνοπέμπτης έχει γίνει πολυτέλεια
- Τρίπολη: Απομακρύνθηκε ο ανδριάντας του Κολοκοτρώνη από την Πλατεία Άρεως για συντήρηση


