
Ισραήλ – Χαμάς: Το Ισραήλ προσπαθεί να δικαιολογήσει μια εθνοκάθαρση, λέει ο ΟΗΕ
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε κατά του Ισραήλ η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ μιλώντας για εθνοκάθαρση που πρέπει να αποφευχθεί.
Ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατεχόμενη Παλαιστίνη, η Φραντσέσκα Αλμπενέζε, κατηγόρησε το Ισραήλ πως κινείται σε βήματα εθνοκάθαρσης έναντι των Παλαιστινίων.
«Τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους να μεσολαβήσουν για κατάπαυση του πυρός, πριν περάσουμε το σημείο χωρίς επιστροφή» τόνισε.
«Υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτό που ο κόσμος παρακολουθεί να είναι μια επανάληψη της Νάκμπα του 1948 (σ.σ. καταστροφή, κατακλυσμός με την έννοια του κοσμοϊστορικού γεγονότος) και της Νάξα (σ.σ. πισωγύρισμα, ήττα) του 1967. Αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα».
Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί αξίζουν σε ζήσουν ειρηνικά, με ίσα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και ελευθερία

Ασθενοφόρο έγινε στόχος επίθεσης του ισραηλινού στρατού
Να αναλάβει δράση η διεθνής κοινότητα
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει το παν για να το σταματήσει από το να συμβεί ξανά. Το Ισραήλ έχει ήδη διεξάγει εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων κάτω από την “ομίχλη του πολέμου”» τόνισε.
«Ξανά, στο όνομα της αυτοάμυνας, το Ισραήλ ψάχνει τρόπο να δικαιολογήσει αυτό που θα συνιστά εθνοκάθαρση. (Κάθε συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση από πλευράς Ισραήλ). Ξεφεύγει από τα όρια του διεθνούς νόμου. Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί αξίζουν σε ζήσουν ειρηνικά, με ίσα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και ελευθερία» κατέληξε.
- Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των τριών συλληφθέντων
- Βλάχος για Σκέρτσο και «αρχοντόπουλα»: Όταν κάνεις πολιτική από το γραφείο κινδυνεύεις να κάνεις λάθη
- O Ολυμπιακός περιμένει στα play off τη Μονακό ή την Μπαρτσελόνα: Τι έκαναν στη regular season οι Ερυθρόλευκοι… (vids)
- Ο Νετανιάχου πάσχει από καρκίνο του προστάτη και υποβλήθηκε σε ακτινοθεραπεία – Δύο μήνες μετά η ανακοίνωση
- Κικίλιας: Δίνουμε 57 εκατομμύρια ευρώ για συγκράτηση των τιμών των εισιτηρίων
- Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης live στο Delphi Economic Forum XI




