
«Η επίθεσή μας μόλις ξεκίνησε» προειδοποιεί η Χαμάς
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς υποστήριξε ότι οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ θα συνεχιστούν και θα είναι πιο έντονες.
Τη συνέχιση των επιθέσεων της Χαμάς εναντίον ισραηλινών στόχων προανήγγειλε ο Χουσάμ Μπαντράν, μέλος του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, λίγες ώρες μετά τα βίαια επεισόδια που οδήγησαν στο θάνατο 500 ατόμων και από τις δύο πλευρές.
Όπως σημείωσε ο Μπαντράν, η επίθεση με την ονομασία «Επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ Ακσά» θα συνεχιστεί, υπογραμμίζοντας ότι έρχεται μετά από προσεκτική προετοιμασία με στόχο να αιφνιδιάσει το Ισραήλ.
Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, «η μάχη είναι διαφορετική από όλους τους προηγούμενους γύρους σύγκρουσης».
Κάλεσμα στις αραβικές χώρες από τη Χαμάς, ώστε το Ισραήλ να εγκαταλείψει τα εδάφη των Παλαιστινίων
Την ίδια ώρα, ο Μπαντράν απευθύνει κάλεσμα στους Άραβες μεσολαβητές να μεταφέρουν στο Ισραήλ ότι πρέπει να «εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη μας».
Παράλληλα, σημειώνει ότι η Χαμάς δεν αναμένει από αυτούς να περιοριστούν στον ρόλο του μεσολαβητή, αλλά να υποστηρίξουν τη θέση της οργάνωσης.
Το τζαμί Αλ Ακσά
Όπως πολλοί ηγέτες της Χαμάς που εξέδωσαν δηλώσεις σήμερα, ο Μπαντράν υποστηρίζει ότι η επίθεση έχει ως κίνητρο τον ισραηλινό έλεγχο του τζαμιού Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ, που αποτελεί σημείο αιχμής.
Ο Μπαντράν κατηγορεί επίσης την ισραηλινή πολιτική στη Δυτική Όχθη και τη μεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων για την επίθεση, προσθέτοντας ότι «είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της γης και αυτή η κατοχή δεν θα διαρκέσει για πάντα».
- «The Invite»: Η νέα δραματική κομεντί με τους Ολίβια Γουάιλντ, Σεθ Ρόγκεν, Πενέλοπε Κρουζ
- Τέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς τις παρεξηγήσεις στη σχέση
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να βρεθεί αντιμέτωπη με μια κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη
- Πλησιάζουν «ταβάνι» οι τιμές στα ακίνητα
- Τι καιρό έκανε στην Εξοδο του Μεσολογγίου;
- ΕΦΚΑ: Οδηγός για την πενταετή παραγραφή οφειλών

