Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Εκατοντάδες οι νεκροί στη Γάζα

Ισραήλ: Εκατοντάδες οι νεκροί στη Γάζα

Σχεδόν 500 είναι οι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια του Σαββάτου.

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, αποφάσισε να θέσει ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μετρούν τις απώλειές τους από τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς ξεπερνά τους 250, την ώρα που περισσότεροι από 1.450 άνθρωποι βρίσκονται στα νοσοκομεία του Ισραήλ, κάποιοι εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για πάνω από 200 νεκρούς από επιθέσεις «τρομοκρατών που σφάγιασαν αμάχους», με τα ΜΜΕ του Ισραήλ να τονίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Μεταξύ των Ισραηλινών νεκρών βρίσκονται και στελέχη του στρατού, όπως ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Στάινμπεργκ, ο οποίος διοικούσε την ταξιαρχία Nahal και έχασε τη ζωή του από πυρά τρομοκρατών της Χαμάς σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Περίπου 500 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 3.000

Οι Ισραηλινοί κλαίνε για τους δεκάδες αμάχους που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια.

Πάνω από 230 νεκροί στην Παλαιστίνη

Από την άλλη, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί ξεπερνούν τους 230.

Ειδικότερα, από το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το βράδυ στον παλαιστινιακό θύλακα είχαν χάσει τη ζωή τους 232 άτομα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Παράλληλα 1.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, με τη λίστα των νεκρών να αναμένεται να αυξηθεί.

Άγνωστος ο αριθμός των αιχμαλώτων

Τέλος, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που πιάστηκαν αιχμάλωτοι και από τις δύο πλευρές μετά τις βίαιες συγκρούσεις και τις ένοπλες συμπλοκές στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Χαμάς και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς για την ασφάλειά τους.

«Υπάρχουν στρατιώτες και πολίτες που έχουν απαχθεί (και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας), δεν μπορώ να δώσω στοιχεία για αυτό αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου που διέπραξε η Χαμάς και θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού σε δημοσιογράφους, με τον αριθμό ωστόσο να μην έχει αποσαφηνιστεί.

Η Χαμάς από την πλευρά της υποστηρίζει ότι έχει αιχμαλωτίσει ικανό αριθμό προσώπων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση μαχητών της που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Sports in

Μόλις 2/8 προέβλεψαν σωστά: Ποιοι βρήκαν τα ζευγάρια του Final 4 και ποιοι πήγαν… κουβά (vids+pic)

Τι είχαν προβλέψει οι Βεζένκοφ, Ντόντσιτς, Τζόκοβιτς, Μπογκντάνοβιτς, Ράις, Μπατίστ, Τζινόμπιλι και Ούντοχ πριν τα playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024