Εκλογές στη Σλοβακία: Ξανά στο προσκήνιο βίντεο που δείχνει Ρώσο κατάσκοπο να δίνει χρήματα σε σύνδεσμό του
Το βίντεο αρχικά είχε κυκλοφορήσει πριν ένα χρόνο, αλλά ήρθε ξανά στην επικαιρότητα λόγω των εκλογών στη Σλοβακία.
Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τη Σλοβακία, καθώς σε εξέλιξη είναι οι γενικές εκλογές. Μεγάλοι αντίπαλοι είναι το Smer-SD («Κατεύθυνση-Σλοβακική Σοσιαλδημοκρατία») του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο και η κεντρώα παράταξη Προοδευτική Σλοβακία του Μιχάλ Σιμέτσα, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο πρώτος κατηγορείται ως φιλορώσος, ενώ δήλωσε προεκλογικά πως θα ταχθεί εναντίον περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Έχει «ανάψει» η συζήτηση για τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τις εξελίξεις στη Ρωσία
Η Μόσχα επιχειρεί να επηρεάσει τις εξελίξεις
Την ίδια ώρα, ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχει έρθει βίντεο όπου Ρώσος κατάσκοπος δίνει χρήματα σε Σλοβάκο σύνδεσμό του, με τη συζήτηση για τις προσπάθειες που κάνει η Μόσχα να επηρεάσει τις εξελίξεις να έχει «ανάψει» και πάλι.
Όπως αναφέρει το svt.se, που ξαναπρόβαλε το συγκεκριμένο βίντεο, υπάρχουν πάνω από 350.000 αναρτήσεις παραπληροφόρησης, με το 15% αυτών να προέρχονται από φιλορωσικούς λογαριασμούς.
Δείτε το επίμαχο βίντεο (με αγγλικούς υπότιτλους)
«Υπάρχουν πολύ λίγα σαφή παραδείγματα για το πώς η Ρωσία λειτουργεί στη Σλοβακία, με μία εξαίρεση το βίντεο που δείχνει έναν Ρώσο κατάσκοπο να συναντά τον Σλοβάκο σύνδεσμό του και να του παραδίδει χρήματα», δήλωσε ο Ντάνιελ Μίλο, ειδικός σε θέματα υβριδικών απειλών στο υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.
«Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», υποστηρίζει ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Μίλο, υπάρχουν 100 έως 200 Σλοβάκοι που εργάζονται άμεσα ή έμμεσα για Ρώσους παράγοντες.
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο


