Blue Horizon: Η επικοινωνία ύπαρχου και καπετάνιου μετά τη δολοφονία του Αντώνη
Οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους τη συσκευή του Blue Horizon που καταγράφει τις επικοινωνίες του προσωπικού - Τι είπαν ύπαρχος και καπετάνιο
Νέα στοιχεία για τα όσα συνέβησαν στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon που οδήγησαν τελικά στη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA και το Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων».
Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες
Κατ’ αρχήν όπως είπε παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και ήδη εξετάζεται το «μαύρο κουτί» του πλοίου, η συσκευή δηλαδή που καταγραφεί όλες τις συνομιλίες που γίνονται μεταξύ του καπετάνιου και του υπόλοιπου προσωπικού.
Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται και όλο το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό είτε από κάμερες ασφαλείας είτε από κινητά τηλέφωνα.
Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου εκτός από όλα αυτά υπάρχουν ο αξιωματικός της πρύμνης που εποπτεύει τον καταπέλτη, ο χειριστής του καταπέλτη, ο ύπαρχος και ένας ακόμη άνθρωπος που βρίσκεται στον καταπέλτη και έχουν δει τι ακριβώς συνέβη.
«Άνθρωπος στη θάλασσα»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο ύπαρχος φαίνεται να μιλάει στον ασύρματο αμέσως μετά την πτώση του αδικοχαμένου Αντώνη και να αναφέρει στον καπετάνιο πως «υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα», χωρίς να δηλώνεται σαφώς τι ακριβώς έγινε ούτε πως το πλήρωμα τον έριξε στη θάλασσα.
Στη συνέχεια ο καπετάνιος φέρεται να επικοινωνεί σχεδόν αμέσως με το Λιμενικό και το κέντρο επιχειρήσεων και να ενημερώνει πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα.
Ωστόσο δεν σταμάτησε για την παροχή βοήθειας και συνέχισε τον απόπλου.
Δείτε το ρεπορτάζ
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό
- Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ

