Κακοκαιρία Daniel: Προειδοποιήσεις Μαρουσάκη – «Τείνει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά»
Καμπανάκι για την Αττική τις επόμενες ώρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel
Για τρίτη συνεχή μέρα σφυροκοπά τη χώρα η κακοκαιρία Daniel, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη προβλέπεται η σημερινή μέρα.
Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης την Πέμπτη αναμένεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού καθώς προβλέπονται αρκετές βροχές και καταιγίδες.
«Ασύλληπτες ποσότητες νερού»
«Θα είναι και σήμερα δυστυχώς μια δύσκολη ημέρα για τις ίδιες περιοχές. Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, με αρκετές βροχές και καταιγίδες» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.
«Έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων. Στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου προς το Μυρτώο αλλά και τον Αργολικό. Τείνει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά. Πραγματικά μιλάμε για ασύλληπτες ποσότητες νερού», τόνισε.

Πού θα «χτυπήσει» η καταιγίδα
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος, «αυτή η κακοκαιρία πλέον έχει μπει μέσα στο Ιόνιο, είναι αρκετά θερμό το Ιόνιο, στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και συνεχώς γεννάει καταιγίδες στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και χθες παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις έδιναν πιο νωρίς τα φαινόμενα, κράτησαν και τη νύχτα για τον νομό Αττικής. Οι καταιγίδες εμφάνισαν μια ανατροφοδότηση και χτυπούσαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον νομό Αττικής».
«Αυτές οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν τον νομό Αττικής. Ίσως ζήσουμε και πάλι καταστάσεις όπως χθες το απόγευμα και το βράδυ να έχουν δηλαδή μια ανάλογη ένταση. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν αυτά τα φαινόμενα προς την περιοχή της Βοιωτίας, της Βόρειας Εύβοιας, θα επηρεαστεί και πάλι ο Βόλος» σημειώνει.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως: «Δυστυχώς δεν μπορούμε με ακρίβεια να εντοπίσουμε αυτά τα μέτωπα καταιγίδων πώς δημιουργούνται και πώς στη συνέχεια ταξιδεύουν. Μόνο τα ραντάρ μας δίνουν μια εικόνα λίγο πριν χτυπήσει το φαινόμενο. Το είδαμε αυτό και χθες στην περιοχή της Αττικής».
«Όλες οι περιοχές στον κόκκινο κύκλο μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα χρώματα είναι πολύ σκούρα και σε ένα τρίωρο μπορεί να πέσει όγκος νερού ακόμη και 50 με 70 τόνους ανά στρέμμα», συμπλήρωσε.
Ο ίδιος είπε πως το πρωί της Πέμπτης θα σημειωθούν σφοδρές καταιγίδες στην Αττική.
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442