Λαθραία τσιγάρα: Η νταλίκα έκρυβε… 284 πακέτα – Συνελήφθη 58χρονος
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, με οδηγό 58χρονο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα 284 πακέτα τσιγάρων, στερούμενα ειδικής ταινίας φόρου κατανάλωσης.
Στη σύλληψη 58χρονου προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, με οδηγό τον 58χρονο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα 284 πακέτα τσιγάρων, στερούμενα ειδικής ταινίας φόρου κατανάλωσης.
Η ανωτέρω ποσότητα τσιγάρων εντοπίστηκε στον τράκτορα και στην αριστερή παλετοθήκη του επικαθήμενου και ήταν μοιρασμένη σε δύο ξύλινα κιβώτια τα οποία είχαν διπλά τοιχώματα, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη απόκρυψή τους, ενώ μέρος αυτής εντοπίστηκε στο εσωτερικό μέρος ηχείου εντός του τράκτορα και στο αριστερό πλαϊνό εξωτερικό ντουλάπι του τράκτορα.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το φορτηγό όχημα, το επικαθήμενο και η ποσότητα καπνικών προϊόντων.
604 εκατ. το 2021 το κόστος από τα λαθραία τσιγάρα
Σύμφωνα με την KPMG ένα στα τέσσερα τσιγάρα στην Ελλάδα είναι παράνομο, με τα χαμένα έσοδα από την παράνομη αυτή δραστηριότητα να τοποθετούνται, για το 2021, σε 604 εκατ. ευρώ.
Ο υψηλός ρυθμός διείσδυσης των λαθραίων τσιγάρων στην ελληνική αγορά μπορεί να γίνει κατανοητός εάν ληφθεί υπόψη ότι το 2009, πριν από την έλευση της οικονομικής κρίσης, η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων αντιστοιχούσε στο 3% του συνόλου.
Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 21% το 2014 και ανέρχεται στο 24% της συνολικής κατανάλωσης σε όλη τη χώρα, βάσει των στοιχείων για το 2021.
Πέρυσι, καταναλώθηκαν 3,4 δισ. παράνομα τσιγάρα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 24% της συνολικής κατανάλωσης.Και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, το λαθρεμπόριο αποτελεί μεγάλη πληγή. Στην Ε.Ε., η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων αυξήθηκε κατά 3,9% (ή κατά 1,3 δισ. μονάδες) το 2021, σε σύγκριση με το 2020, με τη Γαλλία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.
- Ακρίβεια: Μετά το Πάσχα αρχίζουν τα Πάθη για την κυβέρνηση
- Μπέτις – Παναθηναϊκός: Ο Ρουιμπάλ κάνει το 1-0 για τους Ανδαλουσιάνους (vid)
- Ουκρανία: Αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση – Αδειάζει η κλεψύδρα για το Κίεβο
- Ο Όρμπαν μόνος του στο περιθώριο στην Σύνοδο Κορυφής – Κάθισε μακριά όταν άρχισε να μιλά ο Ζελένσκι
- Conference League: Πρόκριση στην παράταση η Κρίσταλ Πάλας κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας των 10 παικτών (2-1)
- Λάρισα: Αυτό είναι το άκρως απόρρητο αμερικανικό UAV που εθεάθη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (βίντεο)



