«Προσωρινή εκεχειρία» στην Κολομβία: Συμφώνησαν κυβέρνηση και αντάρτες του ELN
Η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια 180 ημερών.
Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι ακροαριστεροί αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) υπέγραψαν σήμερα στην Αβάνα μια προσωρινή συμφωνία εκεχειρίας, διάρκειας έξι μηνών.
Η συμφωνία για αυτή τη «διμερή, εθνική και προσωρινή εκεχειρία» υπογράφηκε παρουσία του προέδρου της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο και του ηγέτη του ELN Αντόνιο Γκαρσία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντίγκες.
Πότε θα τεθεί σε ισχύ
Η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια 180 ημερών.
Η συμφωνία αυτή είναι μια καλή είδηση για τον πρόεδρο Πέτρο, οι σχεδιαζόμενες πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις του οποίου απειλούνται από τις καταγγελίες περί οικονομικών παρατυπιών στην προεκλογική εκστρατεία του.
Αφού ανέλαβε την προεδρία, ο Πέτρο παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για «συνολική ειρήνη» στην Κολομβία, μια χώρα που σπαράσσεται από ένοπλες, εμφύλιες συρράξεις εδώ και δεκαετίες.
Οι διαπραγματεύσεις της Αβάνας είχαν διακοπεί στα μέσα Μαΐου, αφού ο Πέτρο αμφισβήτησε την ενότητα της ηγεσίας του ELN.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια







