Σάλο και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του υποψηφίου της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής, Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, υπονοώντας τη διαλογή ασθενών στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους».

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος της ΝΔ με τη συγκεκριμένη δήλωση να προκαλεί τρομερές αντιδράσεις ειδικά στο Twitter.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου «κατακεραυνώνουν» τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι προτείνει «διαλογή ασθενών» και πως οι καρκινοπαθείς είναι μόνο το παράδειγμα.

Επίσης, τονίζουν ότι δεν γίνεται αυτές οι δηλώσεις να γίνονται από έναν γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και θα έπρεπε να παλεύει να σώσει ασθενείς σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται χωρίς να ενδιαφέρεται για το κόστος.

Ο κ. Πνευματικός βέβαια ζήτησε στη συνέχεια συγγνώμη για την άστοχη δήλωσή του, χωρίς όμως να παίρνει κάτι πίσω και κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία» των όσων είπε.

Ωστόσο μάλλον ο τρόπος που επέλεξε να απολογηθεί και τα όσα ανέφερε προκάλεσαν νέο γύρο αντιδράσεων.

Ενδεικτικά κάποια tweet