Συγκρούσεις στο Σουδάν: Έκλεισε την πρεσβεία της η Ελβετία – Ολλανδικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε πολίτες στην Ιορδανία
Οι συγκρούσεις στο Σουδάν έχουν δημιουργήσει μια «κόλαση» για όσους βρίσκονται στη χώρα, με τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού να συνεχίζονται.
Η Ελβετία έκλεισε την πρεσβεία της στο Χαρτούμ και απομάκρυνε τα μέλη του προσωπικού της και τις οικογένειές τους εξαιτίας της επιδείνωσης της ασφάλειας στο Σουδάν, ανακοίνωσε μέσω του Twitter το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πως ολλανδικό στρατιωτικό αεροπλάνο μετέφερε νωρίς σήμερα το πρωί ανθρώπους από το Σουδάν στην Ιορδανία.
Σε συνεργασία με τη Γαλλία
Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η απομάκρυνση των μελών του προσωπικού της ελβετικής πρεσβείας και των οικογενειών τους «κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία με τους εταίρους μας, ιδιαίτερα τη Γαλλία». Δεν έκανε γνωστό πόσοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν.
Το ολλανδικό στρατιωτικό αεροπλάνο μετέφερε στην Ιορδανία ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων, περιλαμβανομένων Ολλανδών, ανέφερε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να κάνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.
Το ολλανδικό υπουργείο πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την απομάκρυνση Ολλανδών και άλλων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Σουδάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποια Ελληνικά Online Live Καζίνο Προσφέρουν το Καλύτερο Cross-Device Syncing;
- Νέα Αριστερά: Το σκάνδαλο των υποκλοπών τώρα αρχίζει – Μύδροι κατά της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη του in
- Η απάντηση του Κλοπ για πιθανή επιστροφή: «Ποτέ μην λες ποτέ»
- Νέα επαγγελματική «σφαλιάρα» για την Νίκολα Πελτζ με φόντο τον πόλεμο των Μπέκαμ – Είναι ενοχλητικό, δεν βλέπεται
- Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία – Η διαδικασία και τα ποσά
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»





