Συρία: Στην Αλγερία ο σύρος υπουργός Εξωτερικών – Ανοιγμα πρεσβειών με Τυνησία
Την Αλγερία επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, η οποία συμφώνησε με την Τυνησία το άνοιγμα των πρεσβειών τους.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ Μέκνταντ αναμένεται σήμερα στην Αλγερία, μετέδωσε χθες Παρασκευή η αλγερινή δημόσια ραδιοφωνία, καθώς οι ενδείξεις αναθέρμανσης των σχέσεων της Δαμασκού με τον αραβικό κόσμο αυξάνονται, έπειτα από μια δεκαετία και πλέον διπλωματικής απομόνωσής της (στη φωτογραφία του AP/Omar Sanadik, επάνω, στιγμιότυπο από την περσινή επίσκεψη του αλγερινού υπΕξ, αριστερά, στη Δαμασκό).
Εντονη κινητικότητα
Ο επικεφαλής της αλγερινής διπλωματίας Αχμεντ Αταφ θα υποδεχθεί προσωπικά τον κ. Μέκνταντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο κ. Μέκνταντ αναμένεται να επισκεφθεί επίσης την Τύνιδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Η Συρία και η Τυνησία συμφώνησαν την Τετάρτη ν’ ανοίξουν ξανά τις πρεσβείες τους, 11 χρόνια μετά τη διακοπή των σχέσεων με απόφαση της Τύνιδας σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
Η έντονη διπλωματική κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα αίρει την απομόνωση της Συρίας στον αραβικό κόσμο εξαιτίας του εξαιρετικά περίπλοκου πολέμου στο έδαφός της, στον οποίο ενεπλάκησαν ξένες δυνάμεις και τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Πρόσκληση στον Ασαντ
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να προσκαλέσει τον Μπασάρ αλ Ασαντ στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου την 19η Μαΐου, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, κίνηση που αντανακλά την αλλαγή προσέγγισης στη σύρραξη στη Συρία.
Ο κ. Μέκνταντ επισκέφθηκε το Ριάντ την Τετάρτη και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξανανοίξουν τις πρεσβείες τους σύντομα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35


