Για πολλά, πάρα πολλά (ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ) χρόνια το μεγαλύτερο ερώτημα στο χείλη των ανδρών (εντάξει εκτός από το «ποιος θα πάρε φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ») ήταν το πού βρίσκεται το σημείο G της γυναίκας και πως θα καταφέρουν να το εντοπίσουν.

Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα πως υπάρχει ένα σημείο στο γυναικείο σώμα που… με μαθηματική ακρίβεια φέρνει τη γυναίκα σε οργασμό αποτελούσε μια πολύ βολική σκέψη για τους απανταχού άντρες.

Άλλωστε ο γυναικείος οργασμός είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από τον ανδρικό οργασμό. Έτσι θα βοηθούσε πολύ τους άνδρες αν είχαν ένα… lifehack ευγενική χορηγία της φύσης!

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Η επιστήμη φαίνεται πως διχάζεται και όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε λίγα χρόνια μακριά από την (ιστορική;) ανακάλυψη ότι το σημείο G στις γυναίκες, με αυτή την απλή μορφή, είναι απλά ένα μύθος που δημιούργησε κάποιος -σατανικός- άνθρωπος, προκειμένου να κάνει δισεκατομμύρια άνδρες να θεωρούν τους εαυτούς του άχρηστους και ανεπαρκείς που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το βρουν.

Άλλωστε οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το γυναικείο σημείο G δεν είναι στην πραγματικότητα ένα μεμονωμένο σημείο αλλά ένα σύμπλεγμα που περιλαμβάνει την κλειτορίδα, την ουρήθρα και το πρόσθιο κολπικό τοίχωμα.

Το ανδρικό σημείο G

Και πάνω που προσπαθούσαμε να δούμε τι συμβαίνει με το γυναικείο σημείο G, εμφανίστηκε στη ζωή μας το ανδρικό σημείο G!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ξέρουμε, το σημείο G στον άνδρα είναι ο αδένας του προστάτη ο οποίος βρίσκεται γύρω από την ουρήθρα στον αυχένα της ουροδόχου κύστης…. καλά μέχρι εδώ.

Αν και έχει αποδειχθεί πως συγκεκριμένα σημεία στα γεννητικά όργανα του άντρα είναι πιο ευαίσθητα από άλλα, αυτό που κατά γενική ομολογία αποτελεί το πραγματικό σημείο G είναι μάλλον… δυσπρόσιτο.

Πρόκειται για τον προστάτη αδένα, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός για το ρόλο του στη διαδικασία αναπαραγωγής.

Ο προστάτης απελευθερώνει υγρά τα οποία δίνουν ώθηση στα σπερματοζωάρια και παράλληλα τα προστατεύουν καθώς αυτά «κολυμπούν» και εξέρχονται από το ανδρικό μόριο.

Πρέπει να ξέρετε πως…

Η «πρόσβαση» στον προστάτη και η διέγερση του αδένα είναι δυνατή μόνο μέσω του πρωκτού.

Γιατί διστάζουν οι άνδρες;

Το θέμα της διέγερσης του σημείου G στους άνδρες μπορεί να προκαλέσει πολλούς δισταγμούς. Ενώ ορισμένες γυναίκες φοβούνται ότι οι σύντροφοί τους θα αρνηθούν να εξερευνήσουν αυτή την περιοχή, άλλες φοβούνται μήπως προκαλέσουν βλάβη λόγω της έλλειψης λίπανσης στην περιοχή.

Ακόμα, πολλοί άνδρες φοβούνται να το αναζητήσουν καθώς δεν θέλουν να θεωρηθούν ομοφυλόφιλοι.

Είναι σημαντικό λοιπόν οι άνδρες να γνωρίζουν πως η κατάσταση είναι απολύτως φυσιολογική και ότι δεν επηρεάζει σε κανένα βαθμό τον ανδρισμό.

Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ειδικά την πρώτη φορά που θα αναζητήσετε το σημείο G σας, είτε το κάνετε εσείς, είτε κάποιος σύντροφος.

Με προσοχή…

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν άντρες που διεγείρονται με την εξωτερική άσκηση πίεσης με το δάχτυλο πάνω στον αδένα, δηλαδή στη βάση του οσχέου, κάτω από τους όρχεις και πριν τον πρωκτό, ενώ άλλοι με απαλές κινήσεις του δαχτύλου μέσα και έξω στον πρωκτό, παράλληλα με την κίνηση προς τα πάνω.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν το συνδυασμό αυτών των δύο, όπως και κάποιοι άλλοι, που δεν θα πουν όχι σε ένα καλό στοματικό σεξ στην περιοχή