Κρεμλίνο: Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ «θάλασσα του ΝΑΤΟ»
Να μετατραπεί ο Εύξεινος Πόντος σε μια θάλασσα ελεγχόμενη από τη βορειοατλαντική συμμαχία κάλεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ μια «θάλασσα του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε την ατλαντική συμμαχία να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο για την ασφάλεια της περιοχής.
«Είναι καιρός να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο ασφαλείας για όλα τα έθνη της περιοχής που απειλούνται» και να κάνουμε τη Μαύρη Θάλασσα «αυτό που έχει γίνει η Βαλτική Θάλασσα: μια θάλασσα του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα σε μήνυμα που απηύθυνε μέσω βιντεοσύνδεσης κατά την έναρξη διάσκεψης στη Ρουμανία.
Άμεση αντίδραση
Το σχόλιό του απορρίφθηκε από τη Μόσχα, όπου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων: «Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ μια θάλασσα του ΝΑΤΟ».
«Είναι μια θάλασσα την οποία μοιράζονται πολλές χώρες, πρέπει να είναι μια θάλασσα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και ασφάλειας για όλα τα παράκτια κράτη. Και αυτή η ασφάλεια είναι αδιαίρετη», πρόσθεσε ο ρώσος εκπρόσωπος.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μπαρτσελόνα: Στο Ισραήλ με άδεια ο Αραούχο για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά προβλήματα
- Ζωγράφου: Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης
- Οι γερμανικές εξαγωγές «κολλάνε»
- Συντάξεις: Έρχεται αύξηση και στις επικουρικές συντάξεις το 2026
- Το ΕΣΥ σε οριακό σημείο αντοχής – Τι οδήγησε στην αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας
- Αυτή είναι η νέα «Πρώτη Κυρία» της F1 – Μοντέλο, ηθοποιός, influencer αλλά καθόλου WAG η σύντροφος του Λάντο Νόρις







