«Οι ζωές μας μετράνε» – Το μήνυμα καλλιτεχνών για τα Τέμπη στον βράχο της Ακρόπολης
Μία ακόμη ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
Ένα τεράστιο πανό με το μήνυμα «Οι ζωές μας μετράνε» τοποθετήθηκε από καλλιτέχνες, σπουδαστές και εργαζόμενους στον χώρο της Τέχνης διαμαρτυρόμενοι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία με την ανάρτηση του πανό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων των καλλιτεχνικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Αιτία των καταλήψεων το Προεδρικό Διάταγμα 85, που, όπως αναφέρουν, υποβαθμίζει τις σπουδές τους.
Η Ακρόπολη σήμερα ντύθηκε με ένα μήνυμα αγώνα.
«Οι ζωές μας μετράνε»
Την πρωτοβουλία πήραν οι αγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, σπουδαστές/ριες κι εργαζόμενοι/ες στον χώρο της Τέχνης.
Πολλά συγχαρητήρια!
Ο αγώνας συνεχίζεται. #ΜένουμεΕνεργοί #antireport #Τεμπη #καλλιτεχνες pic.twitter.com/BAiiOQ9DFk— Μένουμε Ενεργοί – Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη (@menoume_energoi) March 13, 2023
Σημειώνεται πάντως πως τη λήξη της κατάληψης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποφάσισαν από την πλευρά τους οι σπουδαστές της δραματικής σχολής.
Η κατάληψη στο ΚΘΒΕ, που διήρκεσε 34 ημέρες, ήταν κίνηση στην οποία προχώρησαν οι σπουδαστές διαμαρτυρόμενοι για το προεδρικό διάταγμα για τους καλλιτέχνες και την «υποβάθμιση του πολιτισμού».
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχαν κληθεί τα συντονιστικά όργανα των καταλήψεων να εξετάσουν άλλες μορφές δράσης που δεν θα αναστέλλουν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του.
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)









































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442