Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η σιδηροδρομική σήραγγα των Τεμπών, που βρίσκεται λίγα εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος.

Η σήραγγα μοιάζει εγκαταλελειμμένη, όπως φαίνεται από την αυτοψία του ΣΚΑΪ στο σημείο. Οι πυροσβεστικές φωλιές είναι άδειες και ο φωτισμός ανύπαρκτος.

Αν συμβεί ένα ατύχημα μέσα στο τούνελ μήκους 5 χιλιομέτρων, το έργο των διασωστών θα είναι τρομερά δύσκολο καθώς στις περισσότερες οδούς διαφυγής δεν υπάρχουν ούτε πυράντοχες πύλες, ενώ έχει κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει τη συντήρηση του εξοπλισμού και εδώ και χρόνια δεν έχει αναλάβει νέα.

Απίστευτες καταγγελίες για το σταθμαρχείο Λάρισας – «Ξέχασαν τα μικρόφωνα ανοιχτά κι ακούγονταν πάρτι και πανηγύρια»

Πολίτες καταγγέλλουν στο Star ότι στο σταθμαρχείο της Λάρισας γινόταν «πάρτι» μία ημέρα πριν την τραγωδία.

«Ξέχασαν τα μικρόφωνα ανοιχτά και έκαναν κάποιο πάρτι λόγω ημέρας λες και ήταν σε κάποιο πανηγύρι» λέει κάτοικος της Λάρισας.

Ερωτηθείς αν γινόταν το πάρτι στο σταθμαρχείο ή στον ΟΣΕ γενικά, ο πολίτης απάντα «στο σταθμαρχείο».

«Ο σταθμάρχης ήταν εύθυμος και ξέχασε δυο φορές το μικρόφωνο»
«Ο κύριος που βγάζει τις ανακοινώσεις ήταν πολύ εύθυμος. Ξέχασε δύο φορές το μικρόφωνο ανοιχτό, τη δεύτερη φορά το ξέχασε περισσότερη ώρα» λέει άλλος κάτοικος Λάρισας.

«Είχε συνομιλία με τον διπλανό του, απλά ήταν και άλλος κόσμος μέσα, δεν καταλαβαίναμε τι έλεγε αλλά φαινόταν ότι μπέρδευε τα λόγια του» προσθέτει.

« Και έτρεξε ο σεκιούριτι να τους πει να κλείσουν τα μικρόφωνα;» ρωτά η δημοσιογράφος, κάτι που επιβεβαιώνει ο κάτοικος.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος πολυτραυματία από το δυστύχημα στα Τέμπη, Γιώργος Μπαρτζώκης, επιμένει ότι ο σταθμάρχης δεν ήταν στο πόστο του και πως από τις συνομιλίες φαίνεται ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είχε νηφαλιότητα.