Ούτε τώρα διαιτητή elite η ΚΕΔ: Ο Ιταλός Μαριάνι στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Ο Μαουρίτσιο Μαριάνι από την πρώτη κατηγορία της UEFA θα είναι ο διαιτητής στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ούτε τώρα μπόρεσε να φέρει διαιτητή Elite ο Μπένετ.
Για ακόμη μια φορά ο Στιβ Μπένετ και η ΚΕΔ αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Τι και αν το ΑΕΚ–Ολυμπιακός της Κυριακής αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ματς του φετινού πρωταθλήματος;
Ο αρχιδιαιτητής που επέλεξε ο Τάκης Μπαλτάκος δεν μπόρεσε να φέρει στη χώρα μας έναν διαιτητή της κατηγορίας elite. Κάπως έτσι ο κλήρος πέφτει στον Μαουρίτσιο Μαριάνι από την Ιταλία. Έναν 41χρονο διαιτητή της πρώτης κατηγορίας από την Ρώμη, δίχως ελληνικό παρελθόν (έχει σφυρίξει μονάχα το Μόλντε-Άρης 3-0 το 2019).
Η αποτυχία της ΚΕΔ του Μπένετ είναι προφανής για πολλοστή φορά. Και πλέον με το πρωτάθλημα να φτάνει στην τελική του ευθεία γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Θυμίζουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε για πολλοστή φορά σαν πρόεδρος της Super League έναν διαιτητή της κορυφαίας κατηγορίας της UEFA.
Ενώ όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτό ήταν κάτι που η ΚΕΔ μπορούσε να κάνει, ειδικά στη θητεία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, φέτος ξαφνικά αποτελεί… άλυτο γρίφο. Γιατί; Ο Μπαλτάκος στην Εκτελεστική Επιτροπή προ ημερών ζήτησε μεγαλύτερο κονδύλι μιας και θεωρεί ότι το θέμα είναι οικονομικό. Το θέμα όμως είναι ότι οι ομάδες πληρώνουν τους διαιτητές, όχι η ΕΠΟ.
Και οι ομάδες έχουν αναλάβει αυτή την υποχρέωση από την αρχή της σεζόν. Οι διαιτητές Elite δεν είναι ότι δεν έρχονται για τα χρήματα. Δεν έρχονται γιατί είτε ο Μπένετ δεν μπορεί να τους πείσει. Είτε δεν θέλει να τους πείσει.
Ο Μαριάνι έχει σφυρίξει φέτος τρία ματς για τους ομίλους του Champions League. Ρεάλ-Λειψία 2-0, Σεβίλλη-Ντόρμουντ 1-4 και Λεβερκούζεν-Κλαμπ Μπριζ 0-0. Επίσης ήταν στο Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 για τα playoffs του Europa League. Παράλληλα, έχει σφυρίξει φέτος σε εννιά ματς της Serie A, με κυριότερα τα Μίλαν-Νάπολι 1-2, Τορίνο-Γιουβέντους 1-2 και Μίλαν-Αταλάντα 2-0.
Βοηθοί του στο ντέρμπι θα είναι οι συμπατριώτες του Ντανιέλε Μπαντόνι, Αλμπέρτο Τεγκόνι, 4ος ο Μανούχος και στο VAR ο Εγκένιο Αμπατίστα, με τον Ψαρρή.
Όσο για τα υπόλοιπα ματς, στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός ορίστηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου με τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο VAR, στο Βόλος-ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Μαλούτας με τον Γιώργο Τζοβάρα στο VAR και στο Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα ο Κωνσταντίνος Κατοίκος με τον Πέτρο Τσαγκαράκη στο VAR.
Ο Βασίλης Φωτιάς θα είναι διαιτητής στο Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης (VAR ο Σπύρος Ζαμπαλάς), ο Τάσος Σιδηρόπουλος στο Λεβαδειακός-ΟΦΗ (VAR ο Στέφανος Κουμπαράκης) και ο Στάθης Γκορτσίλας στο Παναιτωλικός-Λαμία (VAR ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος).
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Γιατί σιώπησε ο Λανουά στη ΓΣ της ΕΠΟ
- Ο Ετό απέκλεισε τον Αμπουμπακάρ για να μην του σπάσει το ρεκόρ
- Formula 1: Το «φαινόμενο Μοντετζέμολο»
- Κόπα Άφρικα: Μπρούνο και Ντέσερς κλήθηκαν στην Εθνική Νιγηρίας
- Αγωνία στην ΑΕΚ ενόψει Παναθηναϊκού: Εκτός προπόνησης ο Σίλβα
- Μπιανκόν: «Μπροστά μας έχουμε ακόμα δύο τελικούς στο Champions League – Ενωμένος ο Ολυμπιακός»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442