Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Περούτζια, στην κεντρική Ιταλία, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που καταγράφηκαν την Πέμπτη στην περιφέρεια της Ούμπρια.

Οι ισχυρότερες δονήσεις σημειώθηκαν στις 16.05 το απόγευμα τοπική ώρα (4,3 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ), στις 20.08 (4,6 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ) και στις 20.13 (3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ).

Σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, προς το παρόν, δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες ή να έχουν σημειωθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, στην περιφέρεια της Ούμπρια, μετά τις σεισμικές δονήσεις, βγήκαν στο δρόμο και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Εκκενώθηκαν κτίρια

Οι πυροσβέστες αποφάσισαν, για προληπτικούς λόγους, να εκκενώσουν τέσσερα κτίρια, στα οποία διαμένουν συνολικά 30 άνθρωποι.

Την Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό και το Πανεπιστήμιο της Περούτζια.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας υπογραμμίζουν ότι η περιοχή αυτή της κεντρικής Ιταλίας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν και ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις.