Οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού στον Καρτερό
Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης «Οριοθέτηση - Διευθέτηση ποταμού στον Καρτερό» με προϋπολογισμό 396.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού στον Καρτερό, υπέγραψε σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Συγκεκριμένα η μελέτη, που έχει προϋπολογισμό 396.133 ευρώ, αφορά την οριοθέτηση – διευθέτηση τμήματος του υδατορέματος Καρτερού από το σημείο της προστατευόμενης περιοχής όπου βρίσκονται τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε μήκος περίπου 3,3 χιλιομέτρων προς το φαράγγι του Καρτερού, τον έλεγχο της υφιστάμενης γέφυρας στη συμβολή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου με το ρέμα, έργα διευθέτησης εκτός ορίων των οικισμών, καθώς και τις υποστηρικτικές μελέτες.
Εντός της περιοχής μελέτης βρίσκεται ο ΒΟΑΚ.
Η περιοχή της μελέτης: πηγή φωτογραφίας περιφέρεια Κρήτης
Τα αντιπλημμυρικά έργα θα αφορούν κυρίως τις περιοχές όπου θεωρούνται επικίνδυνες για την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων και θα πρέπει να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για την θωράκιση τους.
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Συμπληρώθηκε το παζλ: Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Champions League
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]
- Τότεναμ – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2: Πρόκριση για τους «Ροχιμπλάνκος» και τώρα ισπανικός «εμφύλιος»
- Λίβερπουλ – Γαλατάσαραϊ 4-0: Θριαμβευτική πρόκριση των «κόκκινων» (vid)
- Μπάγερν-Αταλάντα 4-1: Γερμανική επέλαση με «καυτό» δίδυμο τους Χάρι Κέιν και Λουίς Ντίας


