Έναρξη εργασιών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον καθαρισμό ρεμάτων αλλά και της αποκατάστασης βλαβών στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «Συντήρηση – αποκατάσταση τεχνικών και λοιπών έργων ρεμάτων και ποταμών περιοχής Δήμου Κύμης – Αλιβερίου» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 1.909.345,21 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αποτελεί τμήμα του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΠΟ ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ».

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών:

  • Καθαρισμού ρεμάτων από φερτά υλικά και λοιπές προσχώσεις.
  • Αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως αποκατάσταση λιθορριπών για την προστασία κοίτης και πρανών ρεμάτων.
  • Συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών υφιστάμενων τεχνικών έργων, (συρματοκιβωτίων, τοιχίων, βάθρων, πτερυγότοιχων γεφυρών) και αποκαταστάσεις βλαβών στις κοιτοστρώσεις.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στα ρέματα των δημοτικών ενοτήτων: εΚύμης, Ταμυνέων, Αυλώνος, Δυστίων και Κονιστρών, και η συνολική προθεσμία για να ολοκληρωθούν ορίζται από τη σύμβαση του έργου στους 15 μήνες.

«Τους επόμενους 15 μήνες θα υλοποιηθούν εργασίες είτε προληπτικά είτε για την αποκατάσταση βλαβών, τις οποίες εντοπίζουν οι τεχνικές μας υπηρεσίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr