Ηράκλειο: Η έλλειψη αιθουσών έστειλε τους μαθητές του Καπετανάκειου να κάνουν μάθημα δίπλα σε… ιερό
Οι εικόνες που έρχονται από το Ηράκλειο είναι αποκαρδιωτικές.
Λόγω έλλειψης αιθουσών, μαθητές του Καπετανακείου στο Ηράκλειο κάνουν μάθημα στο εκκλησάκι που υπάρχει στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Μάλιστα, τη συγκεκριμένη «αίθουσα» χρησιμοποιούν εκ περιτροπής οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχει αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών που προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί.
Για το θέμα, το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», μίλησε στην κρατική τηλεόραση, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή.
Μεγάλες οι ανάγκες
Όπως είπε, η δυναμική του σχολείου είναι μεγαλύτερη από τις αίθουσες που διαθέτει. Έτσι, παρόλο που, μετά από ταλαιπωρία ετών μέχρι την ανακατασκευή του συγκροτήματος, οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο κτίριο, οι αίθουσες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.
Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας εργαστηρίου για τις φυσικές επιστήμες, όπως εξήγησε, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από πέρυσι δύο λυόμενες αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες δύο τάξεων.
Ωστόσο, μέχρι τώρα, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου – όπως ανέφερε – οι αίθουσες δεν έχουν φτάσει στο σχολείο και έτσι οι μαθητές δύο τάξεων της Γ’ Λυκείου εκ περιτροπής «στεγάζονται» στον χώρο της μικρής εκκλησίας, που για τον λόγο αυτό καθαρίστηκε, βάφτηκε και θερμαίνεται.
Ωστόσο, όπως τόνισε, η εκκλησία είναι χώρος λατρευτικός και είναι ακατάλληλος για να στεγάσει μια σχολική τάξη. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για λύση ανάγκης. «Δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα μαθητή από το σχολείο» σημείωσε, τονίζοντας ξανά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης από τον Δήμο Ηρακλείου.
- Προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (vid)
- ΑΕΚ – ΟΦΗ: Οι Κρητικοί κάνουν το 1-0 με τον Σαλσέδο (vid)
- Ο Apon έρχεται δυναμικά με νέο album κι εμφανίσεις – Χαμός στα social media με το teaser για το νέο του album
- Όταν η δουλειά των ονείρων σου παραμένει όνειρο: Γιατί οι νέοι σκέφτονται να φύγουν για πάντα από την Ελλάδα;
- Ρόδος: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη – 4 συλλήψεις
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για τον 13ο και 14ο μισθό – Συγκέντρωση στο ΣτΕ και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών


