
ΗΠΑ: Συγκέντρωση πόρων ξεκινά ο Μπάιντεν αν και δεν είναι υποψήφιος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκινά την συγκέντρωση χρημάτων αν και ακόμα δεν έχει δηλώσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία.
Αν και ακόμα ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει δηλώσει την υποψηφιότητα του για το 2024, ήδη ξεκινά την συγκέντρωση κεφαλαίων. Αυτό δείχνει πως ο αμερικανός πρόεδρος, φλερτάρει ανοικτά με την ιδέα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.
Ο ογδοντάρης αρχηγός του κράτους θα βρίσκεται την Τρίτη 31η Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη και την Παρασκευή 3η Φεβρουαρίου στη Φιλαδέλφεια, για να συναντήσει πλούσιους υποστηρικτές ώστε να συνεισφέρουν να γεμίσουν τα ταμεία του κόμματός του.
Σταθερή παράδοση
Οι εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση κεφαλαίων αποτελούν σταθερά στις αμερικανικές προεκλογικές εκστρατείες, οι οποίες έχουν κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Σιγά-σιγά η αρχιτεκτονική της διαγραφόμενης υποψηφιότητας του κ. Μπάιντεν αρχίσει να παίρνει μορφή.
Τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος ήδη έπεισε το Δημοκρατικό Κόμμα να αλλάξει εντελώς το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών, κατά τρόπο που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη επιρροή στην ψήφο των αφροαμερικανών, που ήταν ευνοϊκή γι’ αυτόν το 2020.
Προτίθεται να κατέβει υποψήφιος
Ως αυτό το στάδιο, ο Τζο Μπάιντεν λέει απλά ότι έχει την «πρόθεση» να κατέβει στις προεδρικές εκλογές του 2024. Έχει αναγγείλει πως θα λάβει και θα ανακοινώσει την απόφασή του δημόσια στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς.
Αναλυτές και ειδικοί προβλέπουν ότι θα κάνει την ανακοίνωση αμέσως μετά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, την παραδοσιακή γενική πολιτική ομιλία των προέδρων ενώπιον του Κογκρέσου, που φέτος θα εκφωνήσει την 7η Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτική συμφωνία, αν και η Ουκρανία κάνει αμοιβαίες παραχωρήσεις
- Σουηδία – Ελλάδα: Το εξαιρετικό πλασέ του Τσιμίκα για το 1-0 της Εθνικής (vid)
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο – Αποτυχημένος ο Μητσοτάκης
- Έχασε τον διάσημο σκύλο του, βρήκε ότι έγινε τροφή σε εστιατόριο – Σοκ για influencer με 1,5 εκατ. followers
- Ρουμανία: Ο πρόεδρος Νίκουσορ Νταν διόρισε πρωθυπουργό τον σύμβουλό του και ευρωβουλευτή Εουτζέν Τομάκ
- Σουηδία – Ελλάδα: Οι Έλληνες φίλαθλοι στην «Strawberry Arena» (vids)


