Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν έχουμε εμείς πόλεμο με τη Ρωσία» λέει η Γαλλία

«Δεν έχουμε εμείς πόλεμο με τη Ρωσία» λέει η Γαλλία

Η γαλλική διπλωματία υπογραμμίζει ότι ούτε το Παρίσι, αλλά ούτε και οι εταίροι του έχουν πόλεμο με τη Μόσχα.

Τους ρωσικούς ισχυρισμούς για ενεργή εμπλοκή της Δύσης στην ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, μετά την απόφαση να σταλούν βαρέα άρματα μάχης στο Κίεβο, απέρριψε η Γαλλία.

Σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως ούτε η Γαλλία, ούτε και κανένας από τους εταίρους της είναι σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο είχε καταδικάσει την άμεση εμπλοκή των Δυτικών στη σύγκρουση όταν ανακοινώθηκε η παράδοση των γερμανικών και αμερικανικών αρμάτων μάχης.

«Απαντούμε με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και κανένας από τους εταίρους μας δεν είναι», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κε ντ’ Ορσέ, Αν-Κλερ Λεζάντρ, σε συνέντευξη Τύπου.

Απορρίπτουμε τις δηλώσεις του Κρεμλίνου

«Η παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στο πλαίσιο της άσκησης της νόμιμης άμυνάς της Ουκρανίας, δεν σημαίνει ότι είμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός κοινού εχθρού», διευκρίνισε, συμπληρώνοντας ότι «απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις του Κρεμλίνου».

Η Γερμανία συμφώνησε για την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ένα πράσινο φως που ανέμεναν κυρίως η Νορβηγία και η Πολωνία, που ανακοίνωσαν στη συνέχεια ότι θα στείλουν τέτοια τεθωρακισμένα στο Κίεβο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν 31 άρματα μάχης Abrams στο Κίεβο.

Πολλές δυτικές κυβερνήσεις επέμειναν στον αμυντικό χαρακτήρα όπως υποστηρίζουν των αρμάτων αυτών, ώστε να εκτονώσουν την οργή της Μόσχας.

Αυτές οι παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας εντάσσονται στο πλαίσιο «της δέσμευσης χωρών σε όλο τον κόσμο, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, να βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της (…). Δεν πρόκειται για επιθετική απειλή κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024