«Μάξιμος Σαράφης»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή.
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του «Μάξιμου Σαράφη» και έξι ακόμα ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις κατηγορούμενοι και αναζητούνται τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή.
Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση
Δάνεια μέσω μιας δήθεν εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έταζε στα θύματα του ο «Μάξιμος Σαράφης», ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis που συνελήφθη μαζί με άλλους δύο συνεργούς του με την κατηγορία της απάτης.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, τα μέλη, αναζητούσαν επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να λάβουν κάποιο δάνειο, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν τα εχέγγυα δανειοδότησης από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Τους πρότειναν ως εναλλακτική λύση την απευθείας δανειοδότησή τους από τραπεζικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή με μεσιτεία της ανύπαρκτης εταιρείας, για την οποία παρουσίαζαν στα θύματά τους φανταστικές περιπτώσεις επιτυχούς δανειοδότησης άλλων ελληνικών επιχειρήσεων.
- Ευάγγελος Βενιζέλος: Διπλό «χτύπημα» στην κυβέρνηση – «Σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον Μαρινάκη
- Οι εκλογές της Ιαπωνίας έδωσαν στην ακροδεξιά Σανάε Τακαΐτσι τεράστια εξουσία – Τι θα κάνει με αυτήν;
- Τα «σενάρια» για Έντι Χάου και η στάση της Νιούκαστλ
- ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ παρέδωσαν δύο στρατηγεία στους Ευρωπαίους – Πήραν σε αντάλλαγμα και την ενιαία ναυτική διοίκηση
- Αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τα σαμποτάζ σε σιδηροδρομικές υποδομές στην Ιταλία
- Ισπανία: Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ανέστειλαν την απεργία τους, αφού κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση



