Κρήτη: Διαμαρτυρία Ρομά και στο Ηράκλειο για τον πυροβολισμό του 16χρονου
Ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Και οι ζωές των Ελλήνων, τσιγγάνων έχουν αξία» βρισκόταν μπροστά από τους διαδηλωτές
Κρατώντας ελληνικές σημαίες και με κεντρικό σύνθημα «Δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά», μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων «Η Ελπίδα» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Αλικαρνασσό.
Ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Και οι ζωές των Ελλήνων, τσιγγάνων έχουν αξία» βρισκόταν μπροστά από τους διαδηλωτές με τους τελευταίους να γνωστοποιούν την αγανάκτηση τους με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, ζητώντας παράλληλα δικαιοσύνη για τον πρόσφατο πυροβολισμό που δέχτηκε 16χρονος ομόφυλος τους στην Θεσσαλονίκη.
«Καταδικάζουμε τις πράξεις βίας που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα αλλά απαιτούμε δικαιοσύνη και δικαιοσύνη δεν είναι ο αστυνομικός να είναι σε κατοίκων περιορισμό. Το μήνυμα που στέλνετε στην κοινωνία με αυτή την απόφαση είναι λάθος», ανέφερε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου «Η Ελπίδα», Θανάσης Κατσαρής.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι συμμετέχοντες τραγούδησαν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο σε μια ένδειξη ενότητας.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
- Εργαζόμενος της Disney τραυματίστηκε από ψεύτικο βράχο 180 κιλών [βίντεο]
- «Η ΑΕΚ απέρριψε πρόταση της Ρέιντζερς για τον Πενράις»
- Έρχεται η πρώτη υπερπανσέληνος του 2026 – Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Λύκου»
- Νέα Πειραματικά σχολεία… κι όπου βγει: Νησίδες αριστείας ή πειραματισμοί εις βάρος των παιδιών;
- Μαρκόπουλο: Βίντεο ντοκουμέντο από το θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό 23χρονο
- «Τέλος το Κόπα Άφρικα για τον Ντέσερς, λόγω τραυματισμού»
