
Αντικεραυνική θωράκιση σε δεκατρείς σχολικές μονάδες στο Κιλκίς
Ο βαθμός κάλυψης του εξοπλισμού των σχολικών συγκροτημάτων με αντικεραυνική προστασία στο Δήμο Κιλκίς έχει ξεπεράσει το 90% σύμφωνα με τον Δήμο.
Σε δεκατρία ακόμη διδακτήρια τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Κιλκίς συστήματα αντικεραυνικής προστασίας.
Τα νέα αλεξικέραυνα τοποθετήθηκαν στις ακόλουθες σχολικές μονάδες:
- Στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς με κάλυψη αντικεραυνικής προστασίας και στο 1ο Γενικό Λύκειο
- Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς με κάλυψη, επίσης, αντικεραυνικής προστασίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου και 7ου Νηπιαγωγείου τα οποία βρίσκονται σε ενιαίο συγκρότημα
- Στα Δημοτικά Σχολεία Νέου Γυναικοκάστρου και Νέου Αγιονερίου με κάλυψη και των δύο Νηπιαγωγείων τους στο ίδιο σχολικό συγκρότημα
- Στο Νηπιαγωγείο Πεδινού.
Με αλεξικεραυνική προστασία θωρακίστηκαν ακόμη το κλειστό γυμναστήριο Καμπάνη και δημοτικά κτήρια της Δοϊράνης, κοντά στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.
Απαγωγοί κρουστικών υπερτάσεων για την προστασία των τηλεφωνικών γραμμών από κεραυνικό πλήγμα εγκαταστάθηκαν, τέλος, στα Νηπιαγωγεία Γαλλικού και Μανδρών καθώς και σε δημοτικό κτήριο στο Πεδινό.
Η δαπάνη για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας, ύψους 148.800ευρώ προέρχεται από δημοτικά έσοδα του Δήμου.
Σύμφωνα με τον Δήμο Κιλκίς, την τελευταία τριετία ο βαθμός κάλυψης του εξοπλισμού των σχολικών συγκροτημάτων με αντικεραυνική προστασία έχει ξεπεράσει το 90% ενώ μέσα στο 2023 αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέων συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας στα ελάχιστα εναπομείναντα χωρίς την ανάλογη υποδομή σχολεία.
- Ένα «παγόβουνο» στην εστία της Μπάγερν
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ – Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής, ιχνηλατούνται οι επαφές του
- Μενίδι: Η στιγμή της φονικής παράσυρσης της ηλικιωμένης από φορτηγό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 2,5 εκατ. ευρώ
- Νέες, «τρομακτικές» φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον με ανήλικους
- Πρωτόγνωρα τοπία, προσκρούσεις μετεωριτών και μια απόκοσμη έκλειψη – Τι είδαν οι αστροναύτες του Artemis II


