Τσαβούσογλου: Αναμένουμε πιο συγκεκριμένα βήματα για την τρομοκρατία
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε σχετικά με την θέση της Σουηδίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε σχετικά με το αίτημα της σουηδικής κυβέρνησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε αναφέρει πως θα η Άγκυρα μπορεί να διορίσει πρέσβη στην Αίγυπτο τις επόμενες ημέρες.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επαίνεσε την θέση της Στοκχόλμης έναντι της «τρομοκρατίας». Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης από το Βουκουρέστι και τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράστηκε θετικά για την προσφάτως σχηματισμένη σουηδική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η νέα σουηδική ηγεσία τηρεί πλέον σκληρότερη στάση κατά της τρομοκρατίας, προφανώς αναφερόμενος στους Κούρδους που βρίσκονται επί σουηδικού εδάφους.
Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου: Η Τουρκία μπορεί να διορίσει πρέσβη στην Αίγυπτο τους επόμενους μήνες
«Έχουν κάνει κάποιες σωστές κινήσεις»
Υπογράμμισε ότι Στοκχόλμη και Ελσίνκι έχουν κάνει κάποιες σωστές κινήσεις. Δεν παρέλειψε πάντως να αναφέρει ότι τόσο από τη Σουηδία όσο και από τη Φινλανδία «αναμένουμε πιο συγκεκριμένα βήματα για την τρομοκρατία».
Πριν μερικές ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι έχει φτάσει πλέον ο καιρός η Σουηδία και η Φινλανδία να καταστούν πλήρη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η Άγκυρα ακόμη δεν έχει άρει το βέτο της σχετικά.
- ΑΕΚ – ΟΦΗ 0-1: Μεγάλη πρόκριση για τους «ασπρόμαυρους» στους «4» του Κυπέλλου! (vid)
- Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό κατόπιν αιτήματος της Δανίας
- Προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (vid)
- ΑΕΚ – ΟΦΗ: Οι Κρητικοί κάνουν το 1-0 με τον Σαλσέδο (vid)
- Ο Apon έρχεται δυναμικά με νέο album κι εμφανίσεις – Χαμός στα social media με το teaser για το νέο του album
- Όταν η δουλειά των ονείρων σου παραμένει όνειρο: Γιατί οι νέοι σκέφτονται να φύγουν για πάντα από την Ελλάδα;


