Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου για επιχείρηση κατά Κούρδων: «Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού»

Τσαβούσογλου για επιχείρηση κατά Κούρδων: «Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού»

Ήρθε «η ώρα του λογαριασμού» διεμήνυσε νωρίτερα μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

«Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού». Με αυτά τα λόγια ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαιρετίζει την αεροπορική επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές οι οποίες η Τουρκία θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες».

Παίρνοντας σκυτάλη από τον υπουργό Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο για «ώρα του λογαριασμού», ο Τσαβούσογλου ανήρτησε στο Twitter μια τουρκική σημαία, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσει τη στήριξη τη στήριξή του στις τουρκικές δυνάμεις, ενώ χρησιμοποίησε μια έκφραση την οποία επαναλαμβάνει με μεγάλη συχνότητα ο τούρκος πρόεδρος για να απειλήσει την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Ερντογάν δεν ήταν παρών στην έκτακτη σύσκεψη Μπάιντεν για την Ουκρανία

Αντίποινα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Οι αεροπορικές επιδρομές που είχαν ως αποτέλεσμα 12 θανάτους πραγματοποιήθηκαν «ξαφνικά ένα βράδυ» ως αντίποινα για την Κωνσταντινούπολη.

Προηγουμένως, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές οι οποίες θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες».

«Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, η αεροπορική επιχείρηση ξεκίνησε», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιχείρηση διεξάγεται «με βάση τα νόμιμα δικαιώματα άμυνας όπως προβλέπονται στο Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων και να εξαλειφθεί η τρομοκρατία στην πηγή της», πρόσθετε η ανακοίνωση.

«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν»

Ήρθε «η ώρα του λογαριασμού» διεμήνυσε νωρίτερα μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, πάνω από φωτογραφία που εικονίζει τουρκικό μαχητικό F-16 καθώς απογειώνεται για νυχτερινή επιχείρηση.

«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Οι φωλιές των τρομοκρατών ισοπεδώνονται με πλήγματα ακριβείας» συμπλήρωσε σε δεύτερη ανάρτηση, που συνόδευσε με μοντάζ από την καταστροφή στόχου από αέρος, χωρίς να διευκρινίσει πού βρισκόταν.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024