Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Οργή για την άγρια κακοποίηση ασθενούς - Δείτε βίντεο

Τουρκία: Οργή για την άγρια κακοποίηση ασθενούς – Δείτε βίντεο

Στο βίντεο φαίνονται οι δύο νοσηλευτές, μία γυναίκα και ένας άνδρας, να καλύπτουν το πρόσωπο του άνδρα ασθενή με ένα σεντόνι και να πιέζουν το στόμα και τον λαιμό του.

Σοκάρουν οι εικόνες άγριας βίας σε βάρος ασθενή, από νοσηλευτές στο νοσοκομείο Medical Park που λειτουργεί στο Τοκάτ της Τουρκίας.

Το εξοργιστικό συμβάν, διαδραματίστηκε πριν από περίπου 5 μήνες, με  συγγενείς ασθενών να τραβούν το βίντεο που σοκάρει. Στις εικόνες δύο «νοσηλευτές» εντατικής θεραπείας,  φέρονται βάναυσα σε ένα ανήμπορο και παράλυτο ασθενή.

Βίντεο με την άγρια κακοποίηση ασθενούς

Οι δύο νοσηλευτές, μία γυναίκα και ένας άνδρας, κάλυπταν το πρόσωπο του άνδρα ασθενή με ένα σεντόνι, πίεζαν το στόμα και τον λαιμό του με τα χέρια τους και ασκούσαν πίεση στα μάτια του με τα δάχτυλά τους, όπως μεταδίδει η cumhuriyet και φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο.

«Θα γίνουν τα απαραίτητα»

Ο  τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά προέβη σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το υλικό, το οποίο αναφέρεται ότι καταγράφηκε στο νοσοκομείο Tokat Medical Park και δείχνει ότι ένας ασθενής έχει υποστεί βία από ορισμένους υπαλλήλους, είναι λυπηρό και απαράδεκτο. Το υπουργείο μας ξεκίνησε αμέσως έρευνα στο αρμόδιο νοσοκομείο. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα γίνουν τα απαραίτητα».

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο υπουργός, αναφέρει ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Απολύσεις από το νοσοκομείο

Η διοίκηση του νοσοκομείου Medical Park, σε ανακοίνωσή της, μιλά για θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός, προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος του διοικητικού μας συμβουλίου, Δρ. Muharrem Usta, όταν πληροφορήθηκε για το θέμα, συνέστησε αμέσως επιτροπή έρευνας για να διερευνήσει το περιστατικό».

Παράλληλα ανακοινώνει ότι απολύθηκε ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου. «Μετά την πρώτη εξέταση της αντιπροσωπείας, κατατέθηκε μήνυση στην εισαγγελία και έγιναν οι απαραίτητες κοινοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου απολύθηκε. Η νομική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024