Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχονται αλλαγές, εξετάζεται η επέκτασή του
Η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού», την ώρα που εξετάζει την εφαρμογή του μέτρου και σε άλλες επιχειρήσεις.
Στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο «καλάθι του νοικοκυριού» αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Χάρης Θεοχάρης.
Όπως σημείωσε, μιλώντας στο ERT News, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πρωτοβουλίες για περαιτέρω βελτίωση του καλαθιού.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η κίνηση αυτή έχει διπλή σημασία, καθώς πέρα από τις εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων, οι εταιρείες παραγωγής «στριμώχνονται», με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να προβούν σε αυξήσεις, λόγω των νέων ανταγωνιστικών τιμών που έφερε το «καλάθι του νοικοκυριού».
Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αλλαγών στο «καλάθι του νοικοκυριού» ή ακόμα και στην επέκτασή του.
Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη εξετάζεται η επέκταση της λίστας των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» αλλά και η πιθανή επέκταση του συγκεκριμένου σε άλλες επιχειρήσεις, πέρα από τα σούπερ μάρκετ.
Υπενθυμίζεται ότι στην συζήτηση για ένα νέο «καλάθι» είχαν μπει αρτοποιοί και κρεοπώλες.
Οι αλλαγές
Τις επόμενες μέρες αναμένονται αλλαγές, μεταξύ αυτών, οι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες ταμπέλες στα προϊόντα του καλαθιού και διασφάλιση της επάρκειας στα προσφερόμενα προϊόντα.
«Σε πολλές περιπτώσεις προϊόντα του καλαθιού είχαν εξαντληθεί και δεν είχαν αντικατασταθεί στο ράφι, αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο. Θέλουμε να υπάρχει μέσα, κάποιες αλυσίδες είχαν αντικαταστήσει με άλλα προϊόντα, είναι εντελώς απαράδεκτο, γι’ αυτό θα βγάλω υπουργική απόφαση τη Δευτέρα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και προϊόντα που θα απευθύνονται και σε καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
«Θα δημιουργήσουμε ένα ειδικό ‘καλάθι’ με προϊόντα για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες», υπογράμμισε ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442