Ένωση Κρεοπωλών: Ο καταναλωτής πλέον αγοράζει το κρέας σε μερίδες
Αύξηση 25-30% στις τιμές
Για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στον κτηνοτροφικό τομέα μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.
Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των κτηνοτρόφων και του ζωικού κεφαλαίου μειώνεται και ότι συνεχώς κοπάδια οδηγούνται σε σφαγή, λόγω των τεράστιων εξόδων της παραγωγής.
«Εναγωνίως ζητάμε βοήθεια, ενίσχυση. Αν στηριχθεί η κτηνοτροφία, θα μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να σταθεί. Χωρίς πρωτογενή τομέα πώς θα επιβιώσει μια χώρα;», τόνισε.
Αύξηση 25-30% στις τιμές
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αττικής «Οι Ταξιάρχες» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, ανέφερε ότι οι τιμές, σε σύγκριση με πέρυσι, έχουν αυξηθεί από 25%-30% με κλιμακωτή αύξηση.
Όπως εξήγησε, οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να κάνουν οικονομία, καθώς δεν μπορούν να κλείσουν τα ψυγεία.
Ερωτηθείς για το πώς αντιδρούν οι καταναλωτές, ο κ. Ντεληφιλιππίδης είπε: «Οι καινούργιες συμπεριφορές των καταναλωτών είναι η μεριδοποίηση. Δεν μιλάμε για κιλά πλέον, μιλάμε για τεμάχια, δηλαδή πόσες μερίδες κρέας θέλει. Τα κιλά έχουν αρχίσει και χάνονται, ο κόσμος βασικά έχει τρομάξει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ψυχολογία του καταναλωτή είναι στα τάρταρα.
«Αν ο καταναλωτής δεν έχει ψυχολογία και να έχει λεφτά δεν θέλει να τα χαλάσει», επισήμανε.
- Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού
- Σημαντικά ματς στη Super League: Αμφίρροπες «μάχες» σε Λιβαδειά, Παγκρήτιο και Νέαπολη
- Ακίνητα: Χάσμα τιμών από την αγγελία στο συμβόλαιο αγοράς – Στο 34,4% η απόκλιση
- Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο – Ποιες Κυριακές περιλαμβάνει το εορταστικό ωράριο
- Λένα Δροσάκη: Ο χωρισμός, η μητρότητα, το σοβαρό πρόβλημα υγείας της και η δίκη Φιλιππίδη
- Η ήττα από την Μπαρτσελόνα και η μεγάλη ανάγκη για τον Μόντε Μόρις (vids)



