Ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει περίπατο για τη διαχείριση του άγχους
Με σύνθημα «Στη Γλυφάδα περπατάμε για να καταπολεμήσουμε το άγχος, επειδή νους υγιής εν σώματι υγιεί» ο Δήμος Γλυφάδας καλεί τους πολίτες σε έναν διαφορετικό περίπατο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου θεματικός περίπατος με τίτλο: «Ψυχή και Σώμα».
Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί. Ο Δήμος Γλυφάδας αναφέρει: «Φέτος, αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της διαχείρισης του Άγχους μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που θα περιλαμβάνει τρόπους πρόληψης για την καλή διατήρηση της σωματικής υγείας με ήπια άσκηση, εκπαίδευση μέσα από τεχνικές χαλάρωσης, ενημέρωση για το νευροβιολογικό μηχανισμό λειτουργίας του Άγχους στο ανθρώπινο σώμα, καθώς και διατροφικές συμβουλές που συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του».
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ψυχοεκπαιδευτική βιωματική ομάδα που θα συντονίζεται από τις Ψυχολόγους της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Γραφείο Ψυχολόγων και Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας), με σκοπό να συζητηθούν και να πλαισιωθούν τα ζητήματα του Άγχους στην καθημερινή ζωή, των σωματικών συμπτωμάτων του και της αποδοχής του σώματος ως βασικού μηχανισμού ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και της Ψυχικής Ανθεκτικότητας.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021, καθημερινά 8 π.μ. – 3 μ.μ.
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση
- Σουδάν: Επίθεση με drone σκοτώνει τουλάχιστον 15 άτομα στο γειτονικό Τσαντ
- Ιταλία: Η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: – Δεν είμαι εχθρός – Είμαι ήδη νεκρός
- Γιορτή σήμερα 19 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

