Συγκέντρωση για τις γυναίκες του Ιράν στο Σύνταγμα
Με πλακάτ και κόβοντας τα μαλλιά τους έστειλαν το μήνυμα για τις γυναίκες του Ιράν εκατοντάδες άνθρωποι από την Αθήνα.
Το δικό τους μήνυμα στον αγώνα των γυναικών του Ιράν για ίσα δικαιώματα και ελευθερίες έστειλαν εκατοντάδες Ιρανοί και Ιρανές από την Αθήνα.
Από την πρωτεύουσα της Ελλάδας και μπροστά από τη Βουλή, οι Ιρανοί και οι Ιρανές διαδήλωσαν υπέρ της μάχης που δίνουν οι γυναίκες στους δρόμους της Τεχεράνης και στη μνήμη της Jina Masha Amini που έφυγε από τη ζωή έπειτα από δολοφονικά χτυπήματα από την «αστυνομία των ηθών», καθώς δεν φορούσε σωστά το χιτζάπ της.
Μάλιστα, αρκετές ήταν οι γυναίκες που έκοψαν μόνες τους τα μαλλιά τους, κάνοντας έτσι πιο σαφές το μήνυμά τους στη μνήμη της αδικοχαμένης Amini.
Οι Ιρανοί και οι Ιρανές από την πλατεία Συντάγματος, ζήτησαν «ελευθερία» για όλους, όχι μόνο για τους άνδρες που ζουν στη χώρα τους.
«Αλληλεγγύη στις γυναίκες στο Ιράν» γράφουν σε ένα πανό τους, ενώ σε ένα άλλο αναφέρουν: «όχι στον σεξισμό, όχι στην ισλαμοφοβία».
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street


