Σε ηλεκτρικό τέμπο το νέο Toyota C-HR
Μια σειρά σκίτσων που προέκυψαν από το αυστραλιανό γραφείο κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών, αποκαλύπτουν τα αμιγώς ηλεκτρικά σχέδια της Toyota για την νέα, δεύτερη κατά σειρά γενιά του ιαπωνικού crossover
Σε μια εξόχως πληθωρική, από προϊοντικής άποψης, παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη της προηγούμενη χρονιάς η Toyota έδωσε μια πρώτη γεύση για τα μελλοντικά ηλεκτρικά σχέδιά της, αποκαλύπτοντας μια πλειάδα από 11 concept cars τα οποία σταδιακά θα μετουσιώνονταν σε εκδόσεις παραγωγής δημιουργώντας μια πλήρη ηλεκτρική γκάμα για τον ιαπωνικό όμιλο.

Ανάμεσα σε αυτά είχε βρεθεί και ένα μικρό crossover με αιχμηρή αισθητική, το οποίο, όπως προκύπτει από τη διαρροή του αυστραλιανού γραφείου καταχώρησης ευρεσιτεχνιών θα μετασχηματιστεί σχετικά σύντομα σε έκδοση παραγωγής, λειτουργώντας ως ο αμιγώς ηλεκτροκίνητος διάδοχος του C-HR, όπως υποδεικνύουν τόσο το μέγεθος όσο και η αισθητική που αποτυπώνουν αυτές οι πρώτες εικόνες.

Όπως ακριβώς ίσχυσε και για το bZ4X, η νέα, δεύτερη ενσάρκωση του C-HR δεν αναμένεται να παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το concept car που προηγήθηκε, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει και η συγκεκριμένη διαρροή.

Σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές του προδιαγραφές, αφετηρία για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του μοντέλου αναμένεται να αποτελέσει η πλατφόρμα E3 την οποία η Toyota ανακοίνωσε ότι εξελίσσει από το 2021 και η οποία θα συνδυάζει στοιχεία από τις αρχιτεκτονικές TNGA-C και e-TNGA. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι κατά πόσο το ηλεκτρικό C-HR θα υιοθετήσει μια ανάλογου μεγέθους μπαταρία με το bZ4X ή, λόγω του μικρότερου μεγέθους θα αξιοποιήσει μια μικρότερης χωρητικότητας.

Από σχεδιαστικής άποψης, αν έπρεπε να αποτιμήσει κανείς την αισθητική του ηλεκτρικού crossover, θα του απέδιδε ένα συνδυασμό στοιχείων που παραπέμπουν τόσο στο τρέχον C-HR όσο και στο μεγαλύτερο και επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητο bZ4X.

Αυτό ωστόσο που προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί είναι κατά πόσο η Toyota θα διαθέσει τη νέα γενιά του C-HR ως αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη ή αν θα υπάρξουν και υβριδικές εκδόσεις που θα διατίθενται παράλληλα. Η λογική υπαγορεύει ότι θα ισχύσει το δεύτερο σενάριο αν και αυτό μένει να αποδειχθεί όταν έρθει η ώρα της αποκάλυψης του ιαπωνικού μοντέλου για το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε έως τα τέλη του 2023.
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442